Input your search keywords and press Enter.

AKLAPELA 2018

DVA NAS TJEDNA DIJELI OD POČETKA AKLAPELE: KLAPSKA PJESMA I OVOG ĆE PROLJEĆA ODJEKIVATI DUBROVNIKOM
Pripreme za sedmo izdanje festivala Aklapela u punom su jeku. Festival će se održati od 6.-8. travnja te će i ove godine predstaviti neke od najistaknutijih hrvatskih klapa
Svakog proljeća, vodeće hrvatske klape već tradicionalno se okupljaju u gradu pod Srđom, na oduševljenje brojnih zaljubljenika u ovo kulturno blago, koje je priznato i od strane UNESCO-a kao dio svjetske nematerijalne kulturne baštine. Dvanaest renomiranih klapa iz raznih dijelova Hrvatske nastupit će u okviru Aklapele, festivala izvorne klapske pjesme koji njeguje isključivo a capella višeglasnu klapsku izvedbu autohtonih napjeva. Aklapela je u potpunosti nacionalni glazbeni proizvod i već sedmu godinu zaredom oduševljava brojne Dubrovčane i goste te pruža dodatnu kulturno-glazbenu vrijednost u ponudi Grada.
U petak 6. travnja nastupaju:
ženske klape Kapric i Skontradura
muške klape Kaše, Pasika, Porat i Subrenum
U subotu 7. travnja nastupaju:
ženske klape Ankora, Cesarice i FA Linđo
muške klape Reful i Stine
mješovita klapa Kampaneli
U petak i subotu, 6. i 7. travnja, koncerti će se održati u prekrasnom ambijentu jedne od najljepših dubrovačkih pozornica, povijesnih Lazareta s početkom u 20.00 sati. Završni će se koncert održati na Mali Uskrs, 8. travnja, u Katedrali Velike Gospe s početkom u 11.00 sati.
„Uvrštavanje klapskog pjevanja na prestižan UNESCO-ov popis obvezuje nas da njegujemo tradiciju i karakteristične oblike hrvatskih glazbenih izričaja, te sam neizmjerno ponosan što sam zajedno s agencijom Dubrovnik Partner na čelu s Tildom Bogdanović dao svoj doprinos u promociji tradicionalne a capella pjesme“ ističe dr. sc. Joško Ćaleta, umjetnički voditelj Festivala od njegovog začetka. „Želja nam je i ove godine, a vjerujem da smo to i do sada uspijevali, predstaviti svu raznolikost i bogatstvo lokalnog klapskog izričaja“, zaključuje prof. Ćaleta tijekom završnih priprema za sedmo izdanje Festivala.
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 30,00 kuna, dok je ulaz slobodan za završni koncert. Za sve dodatne informacije i rezervacije ulaznica kontaktirajte agenciju Dubrovnik Partner, Vukovarska 26, Dubrovnik, tel: 020 448 181.

Željana Udovičić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *