Input your search keywords and press Enter.

Akcija povodom Svjetskog dana okoliša

Svjetski dan zaštite okoliša (eng. World Environment Day) obilježava se 5. lipnja svake godine u više od 140 zemalja u svijetu.

Ovim danom želi se potaknuti ljude da postanu aktivni sudionici održivog i ravnomjernog razvoja te da preuzmu odgovornost za očuvanje planete poimajući da je uloga pojedinca ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije budućnosti za sve.

Stoga na  ovaj dan naša Udruga za održivi razvoj  Ekooptimist je  u Starom Gradu na Stradunu kod Crkve Sv. Vlaha  pokrenula  akciju  kojom je putem svog pulta  promovirala  važnost zaštite okoliša kako domaćim ljudima tako i turistima. Naši volonteri su čitav dan  dijelili  letke koje nam je  donirala Agencija za zaštitu okoliša i prirode pod nazivom ” I ja mogu kompostirati i brošuru ” Moj zeleni ured.

Tema ovogodišnje kampanje diljem svijeta  jest „Povezivanje ljudi s prirodom”,  Iz tih razloga udruga Ekooptimist izradila je eko-čestitke na kojima na kojima je bilo pričvršćeno domaće ljekovito bilje i začni kao ružmarin, lovora, kadulja  a koje su imale cilj da kad ih pomirišu dovedu ih na čas u kontakt sa našim okolišom.

Tako smo te eko-čestitke dijelili turistima kako bi se u svojoj žurbi da obiđu grad na kratko zaustavili i kako bi putem čestitke dodirom i mirisom bili u našem ljekovitom krasnom okolišu. Mnogima smo poklonili eko-čestitke jer su bili  zadivljeni mirisom naše prirode. Turisti su pohvalili našu akciji i zajedno se sa nama slikali. Naša udruga Ekooptimist ima namjeru i dalje imati slične akcije i naše turiste više informirati o značaju našeg okoliša i važnosti njegovog očuvanja.

Miriam Lazić dipl.iur.
Predsjednica Udruge Ekooptimist

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *