Input your search keywords and press Enter.

Agroturizam Konavle na Festivalu kupusa raštana i suha mesa u Hercegovini

U subotu, 31. listopada 2015god.  ekipa Agroturizma Konavle je uspješno nastupila na Manifestaciji kupusa raštana i suva mesa u Marića Gaju, nadomak Grudama  u nama susjednoj B i H, te je kuhajući našu Konavosku zelenu menestru, pobrala sve pozitivne dojmove, kako stručnog žirija tako i publike, tj. onih istinskih obožavatelja ovog tradicijskog jela.

To je bio uzvratni susret našim prijateljima koji su već dva puta bili učesnici Festivala Konavoske zelene menestre i vina, a obećali su doći i ove godine. Tako je Agroturizam Konavle sa našom menestrom „prešao“ i granicu RH, promovirajući uz to i ostale delicije, vino i plodove našega kraja.

Jedinstvena međunarodna manifestacija u Hercegovini, RAŠTIKIJADA 2015 održala se po 4. put na Agroturizmu Marića Gaj. Manifestacija je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini. Samo natjecanje služilo je za upoznavanje s novim receptima jednog skoro zaboravljenog jela, druženju ljubitelja tog jela te promociji istog. Cilj je da se raštika nakon godina zaborava i zapostavljanja vrati na jelovnike restorana i obiteljske stolove. Natjecatelji su bili privatni ljubitelji kuhanja kao i profesionalni kuhari, a njihova jela ocjenjivao je žiri sastavljen od uglednih gostiju iz Hercegovine, profesionalnih Kuhara i turističkih djelatnika. Pored promocije raštike kao jela u Hercegovini, manifestacija je poslužila i kao događaj za privlačenje turista, tako da svake godine sve više stranih gostiju posjećuje Agroturizam Marića Gaj za vrijeme RAŠTIKIJADE. Za sve posjetitelje kao i natjecatelje nakon samog kuhanja, ocjenjivanja jela od žirija te proglašenja pobjednika uslijedio je zabavni program uz tamburaše i kulturno umjetnička društva, do pred samo jutro.

Božo Lučić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.