Input your search keywords and press Enter.

Nakon teoretskog dijela stručne edukacije koje je Agroturizam Konavle za zainteresirane sudionike organizirao prošli vikend u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, Udruga je ovaj vikend nastavila praktični dio edukacije u Šibenskom zaleđu. U petak, 9. studenoga su polaznici obišli Gospodarstvo Roca koje je ogledni primjer malog poduzetnika specijaliziranog za preradu, proizvodnju i plasman suhomesnatih proizvoda.

Gospodarstvo ima modernu farmu svinja, pogon za proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda, te konobu i trgovinu za plasman na kućnom pragu. Ovo je jedan od najboljih primjera dobre prakse u srednjoj Dalmaciji. Praktični teoretski dio usvojen je uz mentorstvo domaćina i profesora s Agronomskog fakulteta u Zagrebu Danijela Karolyia.

U subotu, 30. studenoga se program nastavlja u Šibenskom zaleđu gdje će Konavljani obići pršutanu Zvonimir Marin i pršutanu Brkić te neke od najboljih agroturizama Skradinske delicije i OPG Kalpić. Po programu će se obići i tvrđava Barone u Šibeniku reprezentativna storytelling priča, uređena sredstvima EU fondova.

Edukacija „Suhomesnati tradicijski proizvodi za agroturističku trpezu“ odvija se u okviru projekta „Edukacijom do vlastitih ideja“ koje agroturizam Konavle provodi u suradnji s Općinom Konavle uz potporu Ministarstva turizma.

 

 

Agroturizam Konavle,

Jelena Gale Pregelj, tajnica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *