Input your search keywords and press Enter.

Adio Lokrume do slijedećeg proljeća!

…..glasno su poručili zaljubljenici Lokruma prošlu nedjelju kada je brod Rezervata Lokrum ARGOSY u 16 sati zadnji put zatrubio s posjetiteljima.

Naime Rezervat Lokrum će za posjetitelje i nas zaljubljenika Lokruma biti zatvoren sve do slijedećeg proljeća. Rezervat Lokrum je jedan od naljepših rezervata ne samo na Jadranu nego i na Sredozemlju. Nažalost dosta njegove vegetacije je stradalo tijekom prošlih zima, posebno je stradao Botanički vrt. Nažalost palmina pipa se pojavila i na Rezervatu Lokrum (stradale su već 2-3 palme). Dosta ekoloških i komunalnih problema se nadvilo nad Rezervat Lokrum posebno kada je riječ o neriješenoj kanalizaciji koja je veliki problem na otoku. Pored ekoloških problema veliki problem Lokruma je zapušteni gotovo razrušeni nekada prekrasni Maksimilajnov samostan kojemu svako malo otpadaju komadi i koji treba hitno obnoviti i staviti u funkciju. Nalet komercijalizacije u zadnje vrijeme također prijeti Rezervatu Lokrum što se ne smije dogoditi s obzirom da je Lokrum otvoreni prirodni muzej kojeg treba budno čuvati za buduće naraštaje!

“Samo fantazija vješta pisca pred grad kakav je ovaj postavila bi otok kakav je Lokrum ” (Akademik Luko Paljetak, Dubrovnik)

Predsjednica Kluba prijatelja Lokruma:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *