Input your search keywords and press Enter.

Projekcije u Kinu Jadran

 

Tradicionalna besplatna projekcija filma dobitnika Velike zlatne arene „Zvizdan“ Dalibora Matanića održana je sinoć, 27. srpnja u prepunom ljetnom kinu Jadran, dok će se projekcija filma dobitnika nagrade publike Zlatna vrata Pule „Bit ćemo prvaci svijeta“ redatelja Darka Bajića prikazati večeras, 28. srpnja s početkom u 21:30 sati, također u ljetnom kinu Jadran.

Ljubavna drama „Zvizdan“ film je kojem je ocjenjivački sud 62. Pulskog filmskog festivala u Puli dodijelio Veliku zlatnu arenu, uz još drugih pet Zlatnih arena, i to za režiju Daliboru Mataniću, za najbolju glavnu žensku ulogu Tihani Lazović, za najbolju sporednu žensku ulogu Nives Ivanković, za najbolju sporednu mušku ulogu Dadi Ćosiću te za kostimografiju Ani Savić Gecan. Filmu „Zvizdan“ pripala je i nagrada „Oktavijan“ Hrvatskog društva filmskih kritičara, a bio je prikazan i na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu gdje je osvojio nagradu žirija u programu „Un Certain Regard“, stoga ne čudi da je festivalska publika pohrlila u kino na prvu dubrovačku projekciju ovog filmskog pobjednika. Dubrovačke ljetne igre tako su, i ove godine, festivalskoj publici omogućile da samo dva dana nakon proglašenja pobjednika u Puli ove filmove gleda i na našim kino platnima.

 

Festivalska publika večeras, 28. srpnja s početkom u 21:30 sati u ljetnom kinu Jadran gleda povijesnu sportsku dramu „Bit ćemo prvaci svijeta“ redatelja Darka Bajića kojoj je, glasanjem za filmove prikazane u sklopu Hrvatskog programa u Areni, nagradu Zlatna vrata Pule publika dodijelila s prosječnom ocjenom 4,85. Prisjetit ćemo se četiri pionira koji su osnovali jugoslavensku školu košarke te finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Ljubljani 1970. godine između Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država. Iz vizure glavnog lika, Nebojše Popovića, prikazan je razvoj i životni put entuzijasta koji su svojim profesionalizmom, idejama i naporima ostvarili svoj san – prvu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, uz ogromnu pomoć istomišljenika iz svih krajeva bivše države. Glavne uloge u filmu ostvarili su: Strahinja Blažić, Leon Lučev, Goran Bogdan i Krešimir Petar Ćosić.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna dostupne su na blagajnama Igara u Festivalskoj palači, na Stradunu, u Multimedijalnom centru Visia, Kulturno-informativnom centru u Luži te na ulazu jedan sat prije početka projekcije.

 

 

Karla Labaš

DLJI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *