Input your search keywords and press Enter.

U Dubrovniku završnica natjecanja KMNL-a Crkve u Hrvata

Završnica Katoličke malonogometne lige Crkve u Hrvata, najbrojnijeg amaterskog malonogometnog natjecanja u Hrvatskoj, održat će se ove godine u Dubrovniku, od 26. do 29. svibnja.

Svečano otvorenje završnice bit će u petak, 27. svibnja. Svi sudionici u 10 sati će se okupiti na misi u dubrovačkoj katedrali koju će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a potom će ispred crkve sv. Vlaha uslijediti svečano otvorenje.
Utakmice doigravanja po skupinama igrat će se u sportskoj dvorani u Gospinom polju, te u dvoranama osnovnih škola Mokošica i Župa dubrovačka.
U nedjelju, 29. svibnja u dvorani u Gospinom polju od 11 sati igrat će se polufinalna, revijalna i finalna utakmica nakon koje slijede podjela pehara, medalja i zahvalnica te zatvaranje manifestacije.

Na Završnica KMNL-a 2016. Sudjelovat će 15 najboljih katoličkih malonogometnih ekipa Crkve u Hrvata iz 13 nad/biskupija. Organizatori završnice su Dubrovačka biskupija i Ured HBK za mlade.

SKUPINE:
Skupina A: ekipe Porečke i pulske biskupije, Zagrebačke nadbiskupije, Riječke nadbiskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije.
Skupina B: ekipe Zadarske nadbiskupije, Dubrovačke biskupije (druga ekipa – župa sv. Mihajla Lapad), Vrhbosanske nadbiskupije i Šibenske biskupije.
Skupina C: ekipe Splitsko-makarske nadbiskupije, Mostarsko-duvanjske i trebinjsko-mrkanjske biskupije, Bjelovarsko-križevačke biskupije (braniteljica naslova) i Dubrovačke biskupije (prva ekipa – župa sv. Obitelji Mokošica).
Skupina D: ekipe Kotorske biskupije, Bjelovarsko-križevačke biskupije i Požeške biskupije.

P R O G R A M

Četvrtak, 26. svibnja:
– dolazak sudionika i smještaj
– podjela akreditacija
Petak, 27. svibnja:
– 10 sati svečano euharistijsko slavlje u katedrali koju predvodi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić
– svečanost otvorenja završnice KMNL-a ispred crkve svetog Vlaha na Stradunu
– ručak u biskupijskom sjemeništu
– početak odigravanja turnira po dvoranama
– večera
– smještaj po obiteljima
Subota, 28. svibnja:
– doručak
– natjecanje za četvrtfinale
– ručak
– nakon natjecanja sudionici će imati priliku razgledati kulturne znamenitosti grada
– večera
Nedjelja, 29. svibnja:
– doručak
– sveta misa u župi
– 11 sati polufinalna utakmica
– 12 sati revijalna utakmica
– 13 sati finalna utakmica i podjela odličja

Zatvaranje KMNL-a s podjelom pehara, medalja i zahvalnica održat će se glavnoj sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku. Na istome mjestu prije toga odigrat će se završne utakmice za prva tri mjesta. Utakmice doigravanja po skupinama igrat će se u sportskoj dvorani u Gospinom polju te u dvoranama osnovnih škola u Mokošici i Župi dubrovačkoj.
Za sudionike je predviđen i duhovno-kulturni program kako bi bolje upoznali Dubrovnik i vjerničku zajednicu biskupije domaćina.

Nikša Sentić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *