Input your search keywords and press Enter.

44. dječji likovno kreativni natječaj

Uz Međun. dan močvara i vlažnih staništa 2.veljače, Eko – Omblići organiziraju 44. dječji likovno kreativni natječaj na temu: „Zaštitimo močvare i ostala močvarna staništa˝.

Močvare su plitke vode stajaćice, odnosno tlo natopljeno najčešće slatkom vodom koja se odlikuje niskom pH vrijednošću (odnosno kiselošću) i bioraznolikošću staništa za mnoge biljne i životinjske vrste, kao što su vodozemci, ribe, ptice, kukci, gmazovi i sisavci.
Mnoge su močvare ugrožene ili su u prošlom stoljeću i ranije, potpuno isušene zbog potreba poljoprivrede za obradivim površinama, ili iz zdravstvenih razloga (malarija). Ramsarskom konvencijom (1972) kod nas su zaštićena slijedeća močvare i močvarna staništa: Kopački rit, Lonjsko polje, Delta Neretve, Vransko jezero, ribnjaci Crna Mlaka.
Pozivamo svu djecu i mlade da se odazovu na naš 44. Dječji likovno kreativni natječaj sa svojim likovnim uradcima do 1.veljače 2017. do 19 sati.
Svoje likovne radove mogu ubaciti u poštanski sandučić na našem Eko centru u Mokošici, Od izvora 74 ili poslati poštom na na adresu:

Zeleni Forum,
Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići
Od izvora 74
20236 Mokošica, Dubrovnik

Naš stručni žiro će točno na Dan močvara i vlažnih staništa 2. veljače 2017. proglasiti i nagraditi 5 najboljih likovnih uradaka.
Jedva čekamo vaše uradke !

Ml.tajnica: Ivana Bošnjak
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.