Input your search keywords and press Enter.

4. prosinca: 2. Adventska svijeća i premijera filma “Bitka za Dubrovnik”

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić u subotu, 4. prosinca u 19:00 sati upalit će drugu adventsku svijeću na adventskom vijencu smještenom između Kneževa dvora i Katedrale.  Molitvu će predvoditi župnik Župe svetog Mihajla don Robert Ćibarić.

Pjevanje animira dio župnih zborova. Nakon molitvenog dijela, uslijedit će bratsko druženje uz prikle i čaj. Program se održava u organizaciji Grada Dubrovnika i Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije.

*

Iste večeri, u sklopu programa obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Grada i ususret Danu dubrovačkih branitelja, u kinu Sloboda u 19.30 sati premijerno će se prikazati dokumentarni film “Bitka za Dubrovnik” autora Stipa Majića Pipe, branitelja s Trpinjske ceste.

„Bitka za Dubrovnik“ snimljen je pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika. Prvi je to cjeloviti dokumentarni film snimljen o ratnoj agresiji na Dubrovnik i hrabrim dubrovačkim braniteljima koji su, iako malobrojni, pružili herojski otpor i nikad nisu dopustili da Grad padne.

Grad Dubrovnik
Upravni odjel za poslove gradonačelnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *