Input your search keywords and press Enter.

35. Mali karneval fest

Ove godine obilježava se 35. Mali karneval fest povodom kojeg smo organizirali javni razgovor u Kući Bukovac. U javnom razgovoru sudjelovat će profesor Jakša Bošković i glazbenik Vinko Brautović koji će se prisjetiti karnevalskih zbivanja u Cavtatu. Razgovor će moderirati Ivica Puljić, a sve zainteresirane pozivamo da nam se pridruže 14. veljače u Kući Bukovac u 18 sati.

Ovaj festival dječje pjesme, poznat pod nazivom Mali karneval fest, dijelom je bogate cavtatske karnevalske tradicija od 1977. godine. Bilo je to mjesto dječje zabave koje je nadilazilo lokalne granice.

Zanimljivo je da je scenarij za prvi Mali karneval fest, održan u hotelu Albatros, napisao Drago Britvić, a pjesme su uglazbili Nikica Kalogjera i Arsen Dedić. Svi ostali festivali, do Domovinskog rata, odigravali su se u hotelu Croatia. Nastavilo se s izvođenjima kompozicija poznatih skladatelja, pa tako ne smijemo zaboraviti ni uvijek rado pjevane skladbe Đela Jusića.

Nakon Domovinskog rata festival se obnovio, ali nije imao više tako glamurozan i autentičan štih. Ipak, ostao je omiljena društvena zabava gdje su djeca, kako od samih početaka tako do danas, uz pratnju profesora i voditelja orkestra Jakšu Boškovića savladavali izazove prvog javnog nastupa.

Veselimo se Vašem dolasku.

Petra Dominik
www.migk.hr

1978.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *