Input your search keywords and press Enter.

U subotu, 1. Veljače 2020 u Hrvatskom centru Sv. Ante u Los Angelesu, slavila se Festa Svetog Vlaha. Oko 300 uzvanika iz Los Angelesa, San Pedra i Južne Kalifornije došli su u Svetog Antu kako bi izrazili ljubav i štovanje tradiciji Sv. Vlaha. Program je započeo svetom misom, te potom tradicionalnom procesijom barjaka uz zvuke himne Sv. Vlaha i video prikaza naše tisućljetne Feste iz Grada.

Američku himnu je otpjevala AnnMarie Boskovic, aka Annie Bosko/ američka pjevačica hrvatskih korijena, a hrvatsku himnu naša pjevačica Petra Tulić.

Ovogodišnji festanjuli bili su Jany Hansal i Johnny Cvjetkovic koji su održali prigodne govore. Dječja škola i Kolo grupa pri crkvi Sv. Ante su kao i uvijek do sada oduševile sve nazočne uz prigodne pjesme i neizostavnog  Linđa.


Sve prisutne pozdravio je i blagoslovio večeru i Festu župnik Svetog Ante, Zvonimir Čorić.

Za ples i zabavu pobrinula se Petra Tulić, uz veliko i ugodno iznenađenje “DUO SAMOANA”, koji su za ovu prigodu došli iz Novog Zelanda.

Sve slavljenike oduševili su naši razdragani umjetnici, koji su pjevali i svirali popularne pjesme iz Dubrovnika i cijele Hrvatske.

NFCA (National Federation of Croatian Americans), uručila je nagrade za talentirane mlađe osobe hrvatskog porijekla iz LA, za postignute uspjehe u njihovim karijerama, kojima su se istakli u Hrvatskim zajednicama.

Annie Bosko, Johnny Cvjetkovic, Anthony Zoric, I Maja Keres

Nagrade su uručili Bobby Grubić, uspješni mladi redatelj i producent i Peter Hazdovac, uspješni poduzetnik, prijašnji dobitnik ove nagrade.

Voditeljica programa bila je Luci Basor odjevena u originalnu konavosku nošnju, iz Watsonville.

Pokrovitelj i organizator Feste je zaklada Libertas foundation koja sav prihod donira u dobrotvorne svrhe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Foto: John Marich i Tatijana Vasily

 

Mariana Hazdovac

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.