Input your search keywords and press Enter.

Ryanair je otvorio svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković

Iz Zračne luke stiglo je priopćenje:

Ryanair, najveći i najbrže rastući europski i hrvatski zrakoplovni prijevoznik, jučer 02. travnja 2024. otvorio je svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković te je započeo s operacijama s dva zrakoplova Boeing 8-200 “Gamechanger” (ulaganje od 200 milijuna dolara).
Jučer ujutro, oko 06:00 h, su poletjela dva bazirana zrakoplova na prvim letovima prema Bergamu i Dublinu, čime je završio proces priprema za otvaranje baze Ryanaira i pokretanje operacija koji je pripreman posljednjih šest mjeseci.
Zračna luka Ruđer Bošković ovim je postala treća hrvatska baza Ryanaira uz dugogodišnju zadarsku bazu i nedavno otvorenu zagrebačku bazu, dodatno povedavajudi prisutnost Ryanaira u Hrvatskoj s 19 zanimljivih ruta za ljeto ’24 za Dubrovnik.
Ryanair će letjeti na 19 ruta koje uključuju 10 novih ruta prema većim Europskim gradovima poput Bergama, Bari, Pariz – BVA, Brussels – CRL, Karlsruhe, Memmingen, Krakow, Weeze – Düsseldorf, Poznan, Oslo – TRF. Ukupno će biti oko 54 leta tjedno tijekom cijele ljetne sezone s ukupnim kapacitetom (dolazak i odlazak) od oko 450.000 dostupnih sjedala. Bitno je istaknuti da će Ryanair operirati i letove u zimskoj sezoni prema minimalno tri međunarodne destinacije.
Povodom početka operacija Ryanaira glavni direktor Zračne luke Dubrovnik d.o.o gosp. Viktor Šober je izjavio: „Veliko nam je zadovoljstvo što je Ryanair otvorio svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković s dva svoja zrakoplova te ću iskoristiti priliku da se zahvalim svim našim djelatnicima koji su aktivno radili na ovom projektu posljednjih mjeseci i odradili vrhunski posao u suradnji s Ryanairom. Sada je ispred nas izazovna sezona koja će vjerojatno biti rekordna i čeka nas velik posao.
Ryanair će tijekom ljeta ’24/25 povezivati Zračnu luku Ruđer Bošković s 19 europskih destinacija i s 3 destinacije zimi ’24/25. Ovo partnerstvo Ryanaira i naše Zračne luke rezultirat će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim rutama, povezujući Dubrovnik s europskim destinacijama. Ovim partnerstvom Zračna luka Ruđer Bošković bit će bolje povezana nego ikad, a dalje će razvijati Dubrovnik kao turističku i city break destinaciju.“
Povodom početka operacija Direktor komunikacija i odnosa s medijima Ryanaira gosp. Jade Kirwan je rekao: „Kao najveći i najbrže rastući zračni prijevoznik u Europi i Hrvatskoj, Ryanair sa zadovoljstvom službeno započinje red letenja za ljeto 24. za/iz naše nove dubrovačke baze s našim prvim letovima za Bergamo i Dublin koji polijeću ovog utorka ujutro.
Nadovezujući se na naše baze u Zagrebu i Zadru, Ryanairova nova baza u Dubrovniku predstavlja daljnju investiciju od 200 milijuna USD (ukupno 800 milijuna USD u 3 baze) u Hrvatskoj, stvarajući više od 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje, dok također podržava više od 500 lokalnih radnih mjesta u Dubrovniku kroz naš doprinos cjelogodišnjem turizmu i povezanosti.
Samo ovo ljeto, Ryanair će letjeti na 19 ruta do/iz Dubrovnika (proširujući naše prethodne 2 ponude ruta), uključujući uzbudljive nove veze s nekim od najvećih europskih gradova kao što su Berlin, Bruxelles, Helsinki, London, Milano, Pariz, Rim, Stockholm, i Wroclaw, pružajući najniže cijene karata u Europi i nenadmašan izbor našim hrvatskim građanima i posjetiteljima od ljeta ’24.“

Radujemo se bududim letovima i brojnim gostima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)