Input your search keywords and press Enter.

14. EDICIJA EPIDAURUS FESTIVALA U CAVTATU

GLAS KOJI ODJEKUJE – 130.godišnjica TINA PATTIERE

U izuzetnim okolnostima jedino tračak kulture i humanosti može doprinijeti miru u ljudskoj duši, ohrabrenju iste i boljem duhovnom stanju svih nas. Odlučili smo se stoga nastavit kontinuitet cavtatskog Epidaurus festivala, a povod više je zasigurno i 130.godišnjica rođenja proslavljenog Cavtačanina Tina Pattiere koji nas je ne samo zadužio nego i podučio svojim primjerom kako moramo ustrajati u stvaranju umjetnosti i ljepote oko nas.
U subotu, 5.rujna po prvi puta u predvorju Kneževa dvora u Cavtatu Epidaurus festival uz podršku mnogih lokalnih entiteta organizirano je svečano otvorenje 14. Epidaurus festivala. Te večeri uz ljubaznu interakciju posebnih gostiju načelnika Općine Konavle Boža Lasića, gospara Đura Marketa koji je vjerni i rado viđen gost na kulturnim događanjima te ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra (organizatora festivala Opernih arija Tino Pattiera u Dubrovniku) Damira Milata predavanje i dijelić života ovog slavnog i sjajnog tenora i markantnog Cavtačanina predstavila nam je dugogodišnja profesorica Povijesti glazbe u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku Franica Krampus Vidović koja je i sama autorica brojnih studija i članaka o još uvijek nedovoljno poznatom pjevaču zlatnoga grla.
Pisma ili po dubrovačku rečeno letere Tina svojoj familji u Cavtatu kao i kritike na njegov umjetnički rad tumačio je glumac Frane Perišin dok nas je u glazbeni svijet u divnom ambijentu Kneževog predvorja u Cavtatu poveo tenor Nikša Radovanović koji je od 2001. godine solist Opere HNK u Zagrebu uz glasovirsku ulogu Nene Ćorak.

Epidaurus festival obvezuje se poštivati sve potrebne mjere opreza prema preporuci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
Ostanite zdravo i raspjevano! Dobrodošli u Cavtat!

Ivana Marija Vidović 🎶😊

Epidaurus Festival, Croatia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *