Input your search keywords and press Enter.

11. međunarodni festival opernih arija “Tino Pattiera”

Međunarodni festival opernih arija “Tino Pattiera” u organizaciji je Dubrovačkog simfonijskog orkestra sada već šestu godinu, a svake godine u grad dovodi nova imena iz svijeta operne glazbe. Festival se održava u znak sjećanja na svjetski poznatog opernog pjevača, tenora Tina Pattieru, rođenog Cavtatu. Tino Pattiera bio je veliko i slavno ime europskih i svjetskih opernih kuća prve polovice 20. stoljeća. Bio je prvak Kraljevske saske dvorske opere u Dresdenu te član Berlinske državne opere, a često je nazivan nasljednikom velikog Enrica Carusa.
Na predstavljanju ovogodišnjeg programa sudjeluju:
Predstavnik/ca Grada Dubrovnika
Damir Milat, ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra
Noam Zur, glazbeni direktor festivala i dirigent na koncertima
Iva Svetac, voditeljica marketinga i PR-a Dubrovačkih vrtova sunca
i solisti ovogodišnjeg festivala.

Ove godine u Gradu će gostovati vrsni operni izvođači iz inozemstva i Hrvatske: sopranistica Nikolina Pinko, švedska mezzosopranistica hrvatskih korijena Katija Dragojević, tenor Lucian Corchis iz Rumunjske i grčki bariton Dimitris Tiliakos, dok će im se kao solisti na jednom recitalu pridružiti i dubrovački glazbenici: pijanistica Stefani Grbić i hornist Toni Kursar.

Prvi koncert 30. lipnja bit će posvećen velikom Mozartu gdje ćemo čuti arije iz poznatih opera „Cosi fan tutte“, „Don Giovanni“, „La Nozze di Figaro“ i drugih djela Wolfganga Amadeusa. Drugi koncert namijenjen je dugogodišnjem sponzoru festivala, Dubrovačkim vrtovima sunca u samom hotelu, a nosi naziv „Guardi le stelle“, dok je 3. srpnja na programu recital pod nazivom „German Lied“. Njemačke pjesme na ovom recitalu izvodit će sopranistica Nikolina Pinko i bariton Dimitris Tiliakos, uz klavirsku pratnju Stefani Grbić i hornista Tonija Kursara.
Velika završnica festivala održat će se 6. srpnja, a taj koncert nosi naziv „La ci darem la mano“- Opera gala. Ovaj koncert će se održati ispred Kneževoga dvora. Dubrovački simfonijski orkestar, zajedno sa solistima i maestrom Zurom, priprema najpoznatije operne arije Mozarta, Verdija, Bizeta, Rossinija, Puccinija, Wagnera ali i hrvatskog skladatelja Iva Tijardovića, dok je tema ove glazbene večeri ljubav, ljubomora i sve ono između toga!

*** Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra, a odnosi se na ulaznice od 10 kuna za korisnike Libertasovog pokaza, 20 kuna za umirovljenike, za studente i građane stare gradske jezgre besplatno, dok za sve ostale vrijedi popust od 30% na standardne cijene ulaznica.

Renata Roman
Dubrovački simfonijski orkestar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *