Input your search keywords and press Enter.

Stijepo Gled Markos iz Betlehema donosi radost Božica

Dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos svoju vrlo kreativnu glazbenu godinu okrunio je posebnom pjesmom „Betlehemska Hostija“ koja je nastala upravo u Betlehemu. Za ovu pjesmu koja prikazuje prave vrijednosti Božića s porukama mira, ljubavi i nade, snimio je i jedinstven video spot u kojem je omogućio svim gledateljima da zajedno zapjevaju u ove blagdanske dane. Stijepo Gleđ Markos poručuje:

“Betlehemsku Hostiju napisao sam prije dvije godine kad sam imao priliku i blagoslov prošetati stopama našeg Gospodina Isusa u Svetoj Zemlji.

Bila je večer. Upravo kao što govori tekst pjesme. Nebo prepuno zvijezda. Bili smo u Jeruzalemu i osjećao sam silnu želju da napišem nešto iz mnoštva emocija koje su me doticale na svakom koraku.
Sutradan, rano ujutro, već smo bili u Betlehemu. U malom svetom mjestu gdje sam pjesmu završio te je izveo po prvi put u jednoj od pastirskih špilja u kojoj smo imali Svetu Misu. U ovoj pjesmi sam kao glazbenik proživio rođenje Malog Djeteta Isusa koji je došao na ovaj svijet da nam donese svjetlo i nadu ali i da podnese muku za nas. Nakon rođenja to malo Dijete ima svoj zadatak, misiju koja preko Križa završava uskrsnućem i zato sam pjesmu nazvao „Betlehemska Hostija“ i posvetio je našem Gospodinu Isusu Kristu koji se uvijek nanovo rađa u našim srcima kao Spasitelj svijeta.

Ovom posljednjom izvedbom za ovu godinu želim svima sretan i blagoslovljen Božić i neka vas ispuni Mir s neba.”

Za „Betlehemsku Hostiju“ Stijepo Gleđ Markos je napisao glazbu, tekst i aranžman a pjesmu možete poslušati ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *