Input your search keywords and press Enter.

„Dulum zemlje“ – inspirativna dokumentarna serija

Dulum zemlje, inspirativna hrvatska dokumentarna serija o ljudima koji su se vratili zemlji, na njoj stvaraju i od nje žive, počela je s emitiranjem 9. svibnja. Ove nedjelje, 13.06.  se na Prvom programu HTV-a u 20:10 emitira zadnja, 4. epizoda prve sezone ove serije, u kojoj ćemo upoznati Denisa Bogoevića Marušića, njegovu obitelj i saznati kako on u Vinariji Križ proizvodi svoja ekološka vina.

Kako je izgledao Denisov put, zašto povratak očevom rodnom mjestu u Prizdrinu na poluotoku Pelješcu, zašto eko vino…i još mnogo drugih odgovora dobit ćemo ove nedjelje u novoj epizodi Duluma zemlje.

„Ili ću to raditi prirodno ili to neću raditi… Grk je moja ljubav“, poručuje Denis Bogoević Marušić.

Do sada smo u epizodama Duluma zemlje imali priliku pogledati tri priče. Prva nas je upoznala sa sirarom, Slovencem u Istri Alešom Winklerom čija se obitelj doselila iz Ljubljane u Cokune, na Stanciju Kumparičku gdje sada žive sa svojim kozama i proizvode možda i najbolji hrvatski kozji sir. U drugoj epizodi saznali smo što je inspiriralo Gorana Vrabeca da se okrene ljutim papričicama i kako je izgledao njegov put od sadnje prve papričice do danas, kada brend Volim ljuto više nije nepoznanica, već jedna lijepa obiteljska priča i respektabilan proizvod. Treću epizodu smo gledali prošle nedjelje te u njoj otputovali u Poljica kraj Zadra gdje je Sandra Babac sa svojom obitelji prije 17 godina sasvim slučajno prepoznavši potencijal smokve krenula raditi eko pekmez. Danas pod etiketom „Šinjorina Smokva“ proizvodi pekmeze od raznog voća.

Svi ovi ljudi su vizionari, proizvode ekološke proizvode, u skladu sa zemljom, u skladu s njenim zakonima i iako im pritom nije bilo uvijek lako, oni ne odustaju – njihove priče idu dalje.

Autori serije redatelj i koscenarist Filip Filković Philatz, snimatelj i koscenarist Tomislav Krnić te producentica Tamara Babun, vlasnica producentske kuće Wolfgang&Dolly poručuju sljedeće: “Dojma smo da u Hrvatskoj ljudima  nedostaje dobrih vijesti i samopouzdanja. Nadamo se da će im priče naših protagonista donijeti to samopouzdanje i nadu koji im možda nedostaju. Svi smo mi, na koncu, jedni drugima nalik. Ako vidimo da netko tko nam je nalik ide ususret izazovima, uspijeva ih savladati, doći do rezultata i uživati u životu, možda nas to pokrene da i sami krenemo u smjeru svojih stremljenja.”

 

Prve tri epizode dostupne su za gledanje na HRT-ovoj platformi HRTi.

 

TRAILER SERIJE JE OVDJE

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *