Input your search keywords and press Enter.

Između Andrije Hebranga i Gornjeg konala smjestila se Sinjska ulica. U zadnje vrijeme osobita popularna kao spoj između magistrale i Grada. GPS „čuda stvara“ pa je turisti i „gostujući taksisti“ obilato koriste.
Ne bi to bio veliki problem da sama cesta nije vrlo velikog nagiba od 25%. Bez trotoara, bez rasvjete, bez oborinske odvodnje. Ne zna se je li gore pješacima hodati, mamama gurati kolica uzbrdo/nizbrdo i usput izbjegavati vozila koja se jedva mogu mimoići.
Ne bi to bilo ništa neobično da još prije 14 (četrnaest) godina nije napravljen projekt rekonstrukcije same Sinjske ulice kojima bi se dobila dva kolnika od 3m + trotoar od 1m + riješena oborinska voda. I sadašnji nagib od 25% bi se prepolovio, a da pri tom ne bi nikome se uzeo ni komadić parcele, jer je trasa u vlasništvu Grada ili Republike Hrvatske.
Projekt u Gradu (komunalno) skuplja prašinu tako već četrnaest godina dok se mijenjaju gradonačelnici, vijećnici, pročelnici. A pješaci i vozila i dalje muku muče gore-dole niz Sinjsku.

Blaženko Carević

Loading map...

Loading

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *