Input your search keywords and press Enter.

Parking mjesta / garaže

Svjesni činjenice sa svakodnevnim “prometnim problemima” razmotrit ćemo problematiku parkirnih/garažnih mjesta koja bi prije svega riješila nedostajuće parking prostore domicilnog stanovništva.

Ciljevi su slijedeći:
1. Realizirati na raznim lokacijama u Gradu garažna mjesta za cca 4.000 vozila, tako da se pokrije područje od Kantafiga do Belvedera.
2. Što je više moguće ukloniti parkirana vozila sa dijelova prometnica po Gradu, radi bolje protočnosti.
3. U konačnici postojeća gradska parkirališta pretvoriti u Zelene površine(parkove)
4. Novonapravljene garaže trebaju se maksimalno uklopiti u okoliš (ne smiju stršati), te trebaju biti energetski učinkovite tako da se krovovi iskoriste za smještaj fotonaponskih ćelija i/ili ozelene.
5. Radi efikasnosti i bržeg rješavanja cjelokupne projektne i druge dokumentacije u ovom serijalu o garažama nastojati ćemo prikazati prije svega one lokacije koje su već u vlasništvu Grada ili koje to jednostavno mogu postati otkupom čestice od banke ili sličnog vlasnika.
6. Radi lakše kalkulacije treba imati na umu da je jedno parking mjesto površine cca 14 m2 i da na određenom prostoru 2/3 zauzimaju parking mjesta, a ostalo je komunikacija među parking mjestima. Dakle, na površini od npr 1.000 m2 može stati 48 parking mjesta.

Teško je odrediti koja je gradska lokacija hitnija za rješavanje parking problema pa ćemo u ovom serijalu o garažama krenuti za početak od zapadnog dijela Grada.

Blaženko Carević

 

Loading map...

Loading

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.