Input your search keywords and press Enter.

Kronični nedostatak garažnog/parking prostora na području oko starog grada moguće je riješiti vrlo kvalitetno na jednoj lokaciji koju je naprvi pogled teško primjetiti.
Kako je prostor “ispod žičare” jednim dijelom u vlasništvu “Lukšića” tu će vjerojatno dolaziti do teških “pregovora/ucjena” i sl.
To dakle možemo zaboraviti za narednih nekoliko godina.
Ovdje ćemo obraditi područje Gimnazije gdje bi se moglo riješiti jako puno parking prostora. I ne, ne treba se nitko bojati rušenja Gimnazije ?.
Ona ostaje gdje je i sada. Sve vizure ostaju netaknute, a parking prostor riješen.
Idemo po redu…
Sadašnja “pretovarna zona” na Pločama bila bi ulaz u jednu veliku garažu koja bi se protezala preko čestice 4683/1 (vlasništvo grada, u naravi dva doca/parka poviše pretovarne zone).
Kroz taj dio ulazi se u garažu od 300 ili više mjesta na 3 ili više etaža koja se prostire na površini od minimalno 2.000 m2 na području današnje dvorane Gimnazije odnosno igrališta poviše te dvorane.
Umjesto ove dstare dvorane Gimnazija bi iznad same garaže dobila novu modernu višenamjensku dvoranu. Riješio bi se problem parkiranja građana koji gravitiraju tom dijelu grada, turista, zaposlenika Gimnazije, a moguće u nekom partnerstvu sa Excelsiorom da se jedan dio mjesta osigura i za potrebe Excelsiora.

Blaženko Carević

Loading map...

Loading

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.