Input your search keywords and press Enter.

Staza u šumici hrastova i košćela

Krajem prošlog mjeseca, javno sam pohvalio gradonačelnika Mata Frankovića,

http://www.dubrovnikportal.com/kolumne/o-gradu/pjesacka-staza-javno-dobro/

zato jer je on, na konferenciji za štampu, upriličenoj nakon što je Gradsko vijeće donijelo odluku o proglašenju pješačke staze na č.zem. 514/1 k.o. Gruž, javnim dobrom u općoj uporabi, izjavio da je taj pješački put “infrastrukturan”, prema kriteriju desetljetnog općeg korištenja.

Gradonačelnika sam pohvalio vjerujući da je on bio iskren kada je to izjavio. Zbilja sam mislio da je gradonačelnik, za svaku pješačku stazu u Gradu Dubrovniku, odlučio primijeniti jednak kriterij za proglašenje javnim dobrom, jer nema jasnog razloga da se staza u šumici hrastova i košćela, drukčije pravno tretira od mnogobrojnih sličnih pješačkih putova.

Nadao sam se da će na web stranici Grada Dubrovnika, biti postavljena neka  aplikacija, preko koje bi svatko mogao predložiti (sugerirati gradskoj upravi) da se određeni pješački put proglasi dijelom komunalne infrastrukture, ali se to nije obistinilo u razumnom roku.

Razočaran sam gradonačelnikovom nedosljednošću, a o razvikanoj stazi u spomenutoj šumici sigurno će se voditi raznovrsni upravni i sudski postupci.

Za očekivati da će tvrtka “Laus Centar” d.o.o., podnijeti Visokom upravnom sudu, zahtjev za ocjenom zakonitosti ove odluke Gradskog vijeća

http://www.dubrovnik.hr/sluzbeni-glasnik?odluka=1234

koja je 06.02.2021. stupila na snagu.

Igor Legaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *