Input your search keywords and press Enter.

Rasvjeta na ulazu “Pile” u Grad

Gospar Šimunović je na adresu Grada Dubrovnika – Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu , poslao slijedeći dopis:

 

Postovana pročelnice Matilda Krile Prkoča,

 

dozvolite mi da Vama, odnosno Gradskoj Upravi predlozim inicijativu trajnog i adekvatnog osvijetljenja prilaznog prostora uz sam zapadni ulaz “Pile” u stari Grad Dubrovnik. Taj glavni ulazni prilaz, kameni most, do ”Gradskih vrata od Pila” je svake noci u tami, a sto nije primjereno za svjetsku turisticku destinaciju Dubrovnik.

Naime, kao inženjer i arhitekt, i kao sugrađanin, predlažem da Grad Dubrovnik ostvari pravu instalaciju osvijetljenja ulaznog prilaza do Gradskih vrata od Pila na način da se tehnički ispravno postavi linearna (trakasta) LED rasvjeta kontinuirano s donje strane profilnog prijepusta dugačke kamene klupe, s jedne i s druge strane mostnog koridora, prema podu uperene svjetlosti, najintenzivnije jačine, sa što više moguće luksa i sjajnog lumena. Uvjerenja sam da bi to bilo elegantno, lijepo, konzervatorski prihvatljivo i efikasno riješenje osvijetljenja.

Slično osvijetljenje bi se moglo urediti i na istočnom ulaznom prilazu u Grad, do “Vrata od Ploča”.

 

Stoga, trebalo bi najprije uputiti hitni dopis/ zahtjev Konzervatorskom odjelu u Dubrovniku, Ministarstvo kulture RH, sa ovim prijedlogom za žurnu stručno-savjetodavnu komunikaciju, odnosno brzo ishođenje suglasnosti od ovlaštenih konzervatora ad hoc za ovu stvar.

Hvala Vam unaprijed na Vašem ažurnom angažmanu za ovaj maleni, ali bitan, projekt osvijetljenja jednih od glavnih ulaza u Grad!

 

Dubrovnik je naš voljeni grad! A “Betlehem i Isusek” neka nam budu sjajni izvor osvijetljenja naših srdaca i umova!

 

Povodom nadolazećih blagdana želim svima Čestit Božić i Sretnu Novu 2022. Godinu! 😇

 

Uz srdacne pozdrave,
sugradjanin Božo Šimunović
www.bozosimunovic.blog.hr

pile, fotgraf: Božo Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *