Input your search keywords and press Enter.

Da, toliko je bilo okrenuto nama, lokalnima, da jednostavno ne mogu vjerovat da će tako zaista biti i večeras na Otvaranju!
Nataša Dangubić je osvježila ceremoniju duhovitim komentarima – doslovce je na sceni bila glas onih prijašnjih gospođa što bi intonane za tu priliku s tribina komentirale sve što vidu.
A dobro, tako je malo oprala i jadnog Butijera koji glumi Kneza – jer ko je vidio da je Knez – Konavljanin? Pa vazda je knez bio Župljanin…. a bit će za to jer se ‘širimo’ – a on joj je spremno odgovorio da se treba znat s vremenom akomodavat…. – a ništa, nastavi ona, još samo da nam onda i kruzer uplovi na Stradun… – a spremni diplomatski odgovor Kneza bio je ‘Dubrovnik plovi…’
Viđeli smo malo Pometa – i njega je (Ozrena Grabarića) oprala da mu ‘naški’ ne ide baš najbolje jer mu se ‘čuje’ da nije naš; pa malo Stanca – cura što glumi kozu (Ivana Gulin) i ove je godine oduševila publiku da su s tribina tražili da se još malo vrati na scenu – spremno je dotrčala i poklonila se.
Gradski zbor bio je pojačan zborom mladih iz Dortmunda – koji su bez greške uz naše otpjevali hrvatsku himnu, kao i himnu Slobodi.
Neizostavni Linđo kao i orkestar uvijek oduševe publiku, ali najveći pljesak odnio je trubadur Lući Capurso – davno ga nismo viđeli na sceni, a Trubaduri su nekad bili oni koji su nas zabavljali nakon Otvaranja sa skalina Sv. Vlaha….
… i odjednom u plesnom zanosu, prospu se po sceni golf loptice, a s vrha tribina razviju se transparenti: ‘Sloboda se na Srđu brani’ i ‘Pošto sloboda Župane?’ – kamere su u trenu napravile zaokret prema tribinama s kojih se vikalo ‘Dube skupljaj loptice!’
I tako, u istom duhu, ključe od Grada preuzeli su umjesto glumaca – Građani!
Zabavno, lepršavo, s porukom… a što gospođa Ruža bude duže u Gradu, družila se s Građanima, to će sam Grad bolje razumjeti, a Igre će biti sve bolje i bolje…

Eto tako je to iz mog kantuna izgledalo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *