Input your search keywords and press Enter.

Nastavak radova na šetnici u Uvali

Udruga “Divlja liga vaterpolo” nastavlja obavještavati porezne (prirezne) obveznike o stanju na gradilištu uz sjevernu obalu uvale Sumartin (šetalište Nika i Meda Pucića).

U članku od prošlog ponedjeljka (30.03.2020.), prikazalali smo stanje od 29.03.2020. (nedjelja).

Sada prikazujemo odabrane fotografije šetališta Nika i Meda Pucića, koje su snimljene 05.04.2020. (nedjelja).

Važna novost je ta, da je proširena hodna površina šetnice (parter), na mikrolokaciji “Vidikovac”.

Također, kod Goražda, ukopane su jame za salijevanje temelja, za rasvjetne stupove.

Na “esencijalnoj” dionici, od Kokota do Piplića, ništa bitno nije odrađeno u posljednjih 20 dana.

O toj dionici, “pozabavila” se Lučka kapetanija Dubrovnik, a o zahtjevu od 27.02.2020.

kojim je udruga “Divlja liga vaterpolo”, zatražila da se spriječi gradnja 34 (26 + 8) armiranobetonska stuba na obali.

Iz isječka obavijesti, koju je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture poslalo građaninu (skrivenog identiteta), razabire se da je u ožujku 2020., radikalno izmijenjen glavni projekt i to tako, da se od Piplić do Kokota, neće graditi armiranobetonski stubovi, koji bi, u potpunosti “unakazili” sjeveroistočnu obalu Sumartina.

Evo, cijenjeni građani Dubrovnika, uspjeli smo ishoditi izmjenu glavnog projekta na najvažnijem dijelu. Nakaradni armiranobetonski stubovi su “brisani” iz projekta, pa obala neće biti “nagrđena”!

Međutim, iz naznačnog isječka obavijesti navedenog ministarstva, ne vidi se kolika će širina partera biti, od ville Wolff do Kokota, a posebno nejasno zvuče riječi: “radovi se zadržavaju u trupu šetnice”.

Što to znači da se radovi zadržavaju u “trupu” šetnice? Ako se time željelo reći da “gabariti ostaju kakvi jesu”, čemu onda služi ona oplata na Kokotu?

Ako se, naime, širina “partera” namjerava “konzolno” povećati, na širinu 260 (240 + 20) cm, onda nije istina da se “radovi zadržavaju u trupu šetnice”!

Da bi se otklonila ta dilema, naš sugrađanin (identitet skriven) je zatražio da mu se pošalje preinačen projekt, kako bi se iz najnovijeg projekta (verzija bez armiranobetonskih stubova), vidjela širina hodnog dijela šetnice, od Kokota do ville Wolff.

Taj naš sugrađanin je čak bio i pozvan da dođe u nadležni ured gradske uprave.

Iz usmene izjave, koju je on dao članovima udruge “Divlja liga vaterpolo”, a koju mi prenosimo Dubrovćanima, dogodilo se sljedeće:

Naš sugrađanin je angažiran u civilnoj zaštiti, “od jutra do mraka” pomaže sugrađanima u “borbi” protiv coronavirus, pa je obavijestio gradsku upravu da zato nikako ne može odvojiti vremena da dođe u ured, te da traži da mu se jednostavno skeniraju nacrti iz najnovije verzije projekta i da mu se pošalju na “email”.

Međutim, gradska uprava mu je poslala “mail” ciničnog sadržaja.

Ovo je izizetno sramotan čin gradske uprave, da se jednog našeg sugrađanina, koji je svakodnevno zauzet u dužnostima civilne zaštite, šikanira na ovakav način, a sve, kako bi se od javnosti prikrile dimenzije širine “partera”, na šetalištu Nika i Meda Pucića, od Kokota do Piplića, odnosno do ville Wolff.

Gradskoj upravi mora bit jasno, da se šetnica uređuje za naš novac, da je to naša šetnica, da se od na dionici od ville Wolff do ville Elite, od te šetnice, na 23 mjesta “odvajaju” skale do kupališnih mikrolokacija.

Mi, Dubrovačani, osobito mi, Lapađani, u svakom trenutku imamo pravo znati što se to točno gradi na šetnici, a najnovija varijanta projekta (iz 2020.) nam se krije, dok na gradilišnoj tabli “figurira” lažan natpis, kao da se građevinski zahvati izvode prema projektu iz “prosinca 2018.”?

za udrugu DIVLJA LIGA VATERPOLO
Igor Legaz

-veza na prethodni članak – ovdje!

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *