Input your search keywords and press Enter.

Gradske ulične igre

Gradske ulične igre će se odvijati od 29.2. do 28.3.2020., na nekoliko lokacija u Gradu. Deset je uličnih igara u kojima će snage odmjeriti 12 ekipa u međukvartovskom ogledu, a broj prijavljenih građana je dosegao brojku od 261 osobe. U igrama sudjeluju samo osobe iznad 25 godina, na vlastitu odgovornost.

Igre koje ćemo igrati su nogomet, basket, graničar, žmurica, puce, frnje, crna kraljica, lastika, treseta i alka. Prijavljene ekipe su: Sveta Marija, Pile, Roko, Prijeko/Peline, Ploče, Zlatni Potok, Nesvrstani (Centar), Nesvrstani, Lapad, Karmen, Hladnica i Bulevar.

Ideja Gradskih uličnih igara se zasniva na međukvartovskom animozitetu i nostalgiji prema djetinjstvu, a ciljevi su: revitalizacija stare gradske jezgre, povratak građana na vlastite ulice, educirati i inspirirati djecu i mlade, te stare igre oteti zaboravu.  Cilj pokaznih vježbi u izradi praćki, pušaka na čep i karića je edukativan, kako naša djeca ne bi samo slušala o tome i nagađala što je to pračka,

Kao rezultat cijele manifestacije želimo izvući „starce na ulice“ gdje započinju priče o tome kako je bilo nekada te što se i kako se nekada igralo na našim ulicama. Cilj je i svu tu nematerijalnu kulturnu baštinu dokumentirati i na taj način sačuvati stara pravila uličnih igara, uklopiti ih u današnje vrijeme te prenijeti budućim generacijama. Želimo da naši raseljeni građani napokon sretnu svoje stare susjede, poznanike, prijatelje iz djetinjstva, druže se, dobro zabave, a sekundarno je eventualno pobjediti. 
Ovaj turnir organiziraju građani, ne više tako mladi entuzijasti, ljudi dobre volje, kroz Udrugu Divertimenat, kotar Grad, uz pomoć Škole trčanja Dubrovnik i Grada Dubrovnika.

Gradske ulične igre počinju u subotu, 29.2.2020. u 14h, svečanim otvaranjem ispred Kneževog Dvora gdje će biti trkalište za alku, s kojom ćemo započeti ovaj turnir. Već isti dan popodne održati će se i turnir u treseti, a u nedjelju u 10h počinjemo s basketom.

Raspored održavanja igara i sve ostale informacije i detalji se mogu naći na https://www.facebook.com/gradskeulicneigre/

Udruga Divertimenat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *