Input your search keywords and press Enter.

Gigantska obmana gradske uprave

Gospar Igor Legaz pokušao je u 17 minuta, putem youtube, objasnit kakvu je obmanu gradska uprava podvalila, ali – kako sam kaže: teško će to shvatit onaj,  tko ne usporedi detalje arhitektonskog projekta s odgovarajućim detaljima građevinskog projekta…

Dimenzije uvjerljivo pokazuju da je riječ o krupnoj obmani. U arhitektonskom projektu je predviđeno da širina “hodnog” dijela šetnice (“trotoara” bez rubova) nigdje ne bude manja od 240 cm.

Da bi se to postiglo, u arhitektonskom projektu je osmišljena konstrukcija od 34 armiranobetonska (“AB”) stuba (26 od ville Wolff do Kokota i 8 od Goražda do Jezerca)  armiranobetonska (“AB”) s uzdužnim i poprečnim “AB” gredama.

Arhitektonski projekt ima veliku neestetsku manu, a ta je da su “AB” stubovi između postojećeg podzida i mora, pa bi se dobio (dug) “balkon”.

Takav “balkon” s velikim brojem”AB” stubova, bio bi izuzetno nakaradan (neuklopiv) po sjeveroistočnu obalu Sumartina. 

Građevinski projekt otklanja navedenu neestetsku manu (armiranobetonski stubovi se “ukopavaju” tako da ih postojeći podzid uz more “prekrije”), ali bitno odstupa od širine “trotoara” (bez ruba prema moru), koja od Kokota do ville Wolff iznosi oko 190 cm (umjesto najmanje 240 cm).

Nevjerojatno je to, da građevinski projekt (koji je sastavni dio glavnog projekta), nije usklađen s arhitektonskim?!

Dodatna “nevjerojatnost” je ta, da je sve tako neusklađeno objavljeno u oglasniku javne nabave, kako bi se proveo natječaj za izbor “najjeftinijeg” izvođača radova.

Ono što sam okvalificirao kao “nevjerojatno”, zapravo je gigantska prevara, za koju građani moraju saznati, jer je riječ o javnim radovima koje oni plaćaju.

Igor Legaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *