Input your search keywords and press Enter.

Dragi sugrađani,
prijatelji Srđa i svega što on znači u obrani grada i obrani javnog interesa, pozivamo Vas na tradicionalno druženje na Srđu koje organiziramo
u ponedjeljak, 22. lipnja od 16:30 do 20:00
uz zajedničku šetnju, piknik, grah, zanimljiva predavanja i otvorene razgovore o budućnosti Srđa, tvrđave Imperijal i samoga Dubrovnika.
Festa od Srđa prilika je da zajednički proslavimo jednoglasnu odluku Gradskog vijeća Dubrovnika kojom je tvrđava Imperijal vraćena građanima Dubrovnika, prisjetimo se
zajedničkog rada na tome, od referenduma kada je nas 10.051 javno reklo NE nekretninskom projektu na Srđu pa sve do danas.
Ovo je prigoda da se družimo i zajedno provedemo ugodan dan na Srđu i pokažemo svima kako je taj prostor za građane Dubrovnika puno više od “kamenjara”, kako su ga neki nazivali.
Pridružite nam se, ponesite sa sobom frizbije, lopte i sve što nam za jedan uspješan piknik treba, uzmite i zdjele za grah i žlice.
Vidimo se na Srđu!


PROGRAM
22. lipnja od 16:30 do 20:00

16:00 – 16:30 – Okupljanje na platou Srđa ispred tvrđave Imperijal

16:30 – 17:15 – Tvrđava Imperijal:
Stručno vodstvo po
Muzeju Domovinskog rata i otvoreni razgovor o budućnosti uređenja tvrđave Imperijal kao cjelovitog Muzeja Domovinskog rata u svjetlu jednoglasne odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika o raskidu ugovora s dosadašnjim koncesionarima i iskazanoj namjeri stavljanja cijele tvrđave u funkciju memoarijalnog mjesta sjećanja na obranu Grada i čitave Hrvatske.

17:15-17:30 –
Zajednička šetnja od tvrđave do livade i mjesta održavanja piknika
(bit će postavljeni putokazi)

17:30 – 20:00 – Festa od Srđa
, zajednički piknik svih koji podržavaju javnu namjenu Srđa, organizirane igre za malu i “veliku” djecu, grah (ponesite svoje zdjele i ožice) i prilika da se družimo, popričamo i proslavimo raskid koncesijskog ugovora za tvrđavu Imeprijal

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.