Input your search keywords and press Enter.

NOVI PROROK

Bože moj pitam se đe će sad naći tega novoga povjerenika, a da bude tako skladan i ušesan; mo’š ga tražit u Hrvatskoj i šire sa svijećom; eee…neš ga nać!?

Naravno kako taj famozi Lex malo tko od nas kapiška, ali ako nije jasan niti profesurici Jasnici Garašić koja slovi za jednog od najvećih autoriteta za stečajno pravo; onda ne znak kome jest? Doktorirala je u Njemačkoj s najvišim ocjenama, napisavši komparativnu studiju o međunarodnom stečajnom pravu od preko 1100 stranica, a kao dobitnica Fulbrightove stipendije godinu dana živjela je u Americi i proučavala američko stečajno pravo. I gledam te novinare kako su se uhitili na tu mrkvu i trče tamo ovamo po toj studeni, očekujući limuzine na Markovom trgu i pitaju tu čeljad od importance; da koje je to novo ime i spas za Hrvate? A naši moćnici se ležerno smješkaju, baš im je drago što narod; etooo… po’što… po’to hoćedu znat tko je to, i kako će nas tako odgovorna osoba salva iz gabule?

– Zakon ne može biti loš, kad ga je donijela stručnjakinja uz eminentne ekonomske stručnjake sa poluzavršenim i polukupljenim Prometnim fakultetima – narod komentira.

Ovo je veliki presedan, vidite kako svaki put vas nasukaju. Da je netko na početku reko kako će izvanredni povjerenik otići jer je angažirao svoje i kako je bio u sukobu interesa, većina bi odmahnula rukom i rekla da je pošenpjo. Otišao je zbog relativno banalne stvari, banalnu pogrešku je napravio; namaknuo lovu sebi. Baš… bez veze. Doduše profesurica je preporučila Ramljaku neka se dobro osigura na početku rada; borami i jes!

Knighthead je svima u Hrvatskoj održao lekciju iz kapitalizma. Ključno pitanje vezano za Knighthead nije je li zaradio ili hoće li zaraditi, to nije problem, ključno pitanje je li disponirao povlaštenim informacijama kada to nije smio…? Druga ključna stvar je jesu li oko roll up kredita možda izdana jamstva koja nisu u skladu sa zakonom? A ni Rusi neće stat skrštenih ruku; trefit će se na sudu tuti kompleti skupa s onima sa golferima sa Srđa. To malo koga interesa, ovi su opet priredili teatar okolo novog povjerenika; pa će se prvo lansirat priče iz obiteljskog života, pa fotkice, pa išo zapalit svijeću neđe… i nova zvijezda je nađena! I sve će to lijepo funkcionat do jednog lijepog dana… Narod će sve to popušit; ukratko privatizacijska farsa se nastavlja, tj. Dalila je čovječica iz Škegrinog Quaestumusa nastavlja ono što mora.

– Nad Saborom je samo Bog!“ – rekao je pok. Đodan. – No, osim ‘svemogućeg’ i onda su bili, i danas su iznad parlamenta i Ustav RH i međunarodni ugovori. Nije da nas se ti međunarodni ugovori ne tiču, onda kad nam više ne odgovaraju. Sabor po određenoj proceduri može i promijeniti Ustav, i to sam uz dvotrećinsku većinu, a može izmijeniti i međunarodne ugovore, sporazume, arbitraže itd., ali uz puno složenije bilateralne ili multilateralne procedure, i uz prihvaćanje eventualnih posljedica.

– Đe ima očaja tu se odmah nađe i novi prorok! – kaže puk.
– Pitaj boga okle će arivat?
– Maaa…svejedno; nije od njegovih sikuro!
– A crepar de fame – zaključe.

Jadranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.