Input your search keywords and press Enter.

Komentar: Jadna stara čeljad i nemoćna koji imaju nekretnine

Nego, ovi od agencija za nekretnine navalili inbukavat letke jer su jako inetresozi za kupovinu na području od Ilijine Glavice pa do sv. Jakova!? Od svake nekretnine rade subito pokretnu imovinu….
Moš’ mislit!’ I evo mislim se…pa jasno širi se plan; takvo što sam već načula…
Ovaj dio pripada u kulturnopovijesnu cjelinu Grada i poslovni subjekti plaćaju spomeničku rentu… Evo sam fotkala stare kuće bez krovova, ali ki’ bi da bi!?
Ali, oni bi novo, da se ne mora vele ulagat, po svoj prilici i garažu i za male solde, proviziju i kamatarenje; hmmmm!??? Agencije služe da ti maznu lovu; businness iz kamare!
Da skratim; kako bi izbjegli papirologiju pa se vi svi skupa ne heb…te hodajući okolo zbog toga, nudim prema fotki staro stablo, vrlo povoljno za uzgoj pilića ‘ bojlera’; malo inkartat, jednu bumbetu za grijanje…Eco’la, za početak ti ide: 1kg startera po pileku, znači koliko pilića imaš, toliko kg startera moraš kupiti, i kad to pojedu, sve ide u drekec! Prst u uvo i miran si!
Oni misle da mi držimo solde na lakat ili da smo vesla sisali; je? Ma…danas svako sebe gleda, govorili su:’ che la famiglia fa l’uomo’, ali prodali svoje i pošli iz Grada!? Ti me capisci Manidna…?! Dio mio; maaa… se tutto xe vero; chi fa mal’ che non aspetti ben!
Što sa starijom čeljadi i njihovom imovinom?!
Ko’ bajagi brinu se za starije osobe; ono –tipa Ugovor o doživotnom, Domus Christi; mladi rade nemaju kad, oli čekaju kad će none i nonoti otegnut papke. I stoga nemojmo im pokopavat entuzijazam ako im takvi posli propadnu; što onda!? Intjere famije se posvađaju, brat i sestra ne razgovaraju, ide se godištunima po sudovima. Znate li što, onoliko koliko sam ja uspjela viđet i ćuti – užas! Neđe se starije tretira ko mentalne bolesnike, tj. ako pisne još će subito u ludaru, ostat će bez pensije, ili još gore. Zato se netko i obrati sudovima. Ma tko ‘hebe’ Zakon…!? Zapali stan, razlomi auto. Tragedije! Dilanje nekretnina; to je u svijetu osnovna škola biznisa – ne treba puno ulagati, dilaš s tuđom imovinom, susrećeš puno ljudi, upoznaješ njihove potrebe… Kažem, nek samo uzimaju pa će prije ili kasnije kapiškat onu: “oteto prokleto“…
Ne zezam se, naravno i mene briga za moje, međutim… mislim kako je način na koji se Zakon provodi stvarno ‘kretenski’, jer u većini slučajeva ljudi iz objektivnih razloga nisu u poziciji da se postave “hebe mi se”. Pa bi trebalo biti nekakve pravde jer ako se netko zeznuo i potpiso, a stariji i ne znaju što; to baš ne bi trebalo značit da mora ostat zah..ban do kraja života.
Usprkos onoj staroj: “Tko se u zlo uprti, kuku njemu do smrti” – oni čine svoj poso…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *