Input your search keywords and press Enter.

INTERMECO U BETULI no. 6

– Ala…da fermajte malo; ovaj macchiato…me jutros ne vonja kako jučer?! – prigovori kamarijeru Đuro.
– Ovo je sve poluđelo od te Istanbulske…na finimentu će čeljad se pomlatit…!?- zabrinuto će kamarijer.
– Ma…više su me inšepijali sa tezijem diskusijama na TV-u ! Kako klonovi ponavljaju i navijaju svaki za svoje. Oni su manigoldo ala’ lupeški.
– Valja to subito fermat tu monadu od konvencije. Hoćedu nam fikat krajnje liberalni svjetonazor…- ljutito će Ivo.
– Što je Istanbulska konvencija, dokument o zaštiti žena protiv kojeg se hrvatski desničari očajnički bore…!?- odgovori mu dotur.
– Još nisam naišo na pađinu koja bi đusto spjegala što je konvenciji? Što točno hoćedu uz rod oli spol? – zbunjeno će Memo.
– Kakve su diference kod nasilja nad ženama i nasilja nad muškima, tj. ostalog obiteljskog nasilja i ovih srednjeg roda; sačuvaj me bože?
– Ništa nema nejasnoga. Samo u iracionalnim glavama može biti nejasnoga. U onim istim glavama koje ugrožava uopće pomisao da postoje recimo; gay osobe, jerbo misle da će se infetat i da će se priznavanjem postojanja kroz zakonsko uređenje dogoditi masovno konvertiranje sa hetero na homo! – nastavi se žešće diskusija.
– Pa što bi značilo da Hrvatska ratificira tu konvenciju, kad i ovako ne poštuje već potpisane; ubijaju svako malo?
– Eeee… onda izlažemo masovnim presudama Europskog suda za ljudska prava. I odštetama…
– Nije važno kojeg si spola, nego kako se osjećaš i kako se ponašaš?
– A…come ti senti…a?
– Ma…ne zahe***j!
– Neka se više odluče što oni zapravo hoćedu?
– Stvar je da naše pravosuđe nema kategoriju da muškarac tuče ženu, nego jedna osoba tuče drugu.
– To zvuči možda lođiko, maaa…zapravo to jes konfuzijun. I usput, Crkva ne želi da netko mijenja mijenjaju spol. Crkva je uvijek bila protiv ljudskih sloboda; non mi sorprende…ne’anci!
– Te note obećavaju lošu mužiku; meni to zvuči kako neka vrsta fašizma. Njesam dobro upoznat s tom konvencijom, volio bih da mi se malo pobliže spjega značenje iste…!?
– Vuol’dire… kako da bi postojala presumpcija krivnje temeljene na spolu? Ili samo na rodu, ako bi rod bio definiran kao nešto promjenjivo? Ako se osoba izjasni da je ONO, a za godinu dana ON? A za vjerovat kako više nećedu znat ni kako se zovu; hahahaha!?
– Nema veze tko si; nego oš-neš. Imaš dat solde jer oni to po Konvenciji moraju imat.
– Insoma, imat ćemo paralelnu vlast koja će se zdušno brinuti za solde koje im imamo izbursat, a oni će akomodavat kako im dođe; muško oli žensko oli persona per due!
– Hahahahha! Sve pod krinkom “zaštite žena”. Jerbo su one tupave i endemične vrste.
– Ja sam mislio da je ta “Konvencija” ozbiljno štivo, a ne jeftini pamfletić limitiranih budala. Uopće mi nije kiaro kako nešto ovakvo može postati relevantno; tempi di follie!
– Penso …kako su najviše diskriminirani siromašni i bolesni, bez veza, bez obzira na spol, ali da je ženama đeneralmente teže i puno puta ih se zakida u braku i pri divorcjima… osobito alimentacijama.
– Maaaa…šempjo; radi se o tome da će uzet će sferu odgoja, obrazovanja i kulture; a drugi naši kretini će sudstvo, policiju i vojsku. Ako vas to podsjeća na fašizam, ne, njeste falili…
– Strah me je od tezijeh prepariranih „žena“ koje će postati sa suprotnim setom spolnih organa konkurenca za tlačit prave femine?!
– Ti si lud!! Što prdenjaš!
– Ne, ne …ne radi se o tom strahu, to su stupidađine…nego o strahu kako je nekome u interesu stvoriti što više društvenih grupa koje se vide ugroženima jedne od drugih…
– Intjeri kazin!?
– Nije! Vidiš…đe postoji takav osjećaj, stvara se i potreba za “moderatorima”… udobna pozicija nove udruge, izvor materijalne sigurnosti i društvene moći. Kad se na tom pozicjonu , učinjet će sve što je u njihovoj moći kako bi “potreba” za njihovim “uslugama” ostane. Kozi… će im se jednom zafaljivat na učinjenom! Njesu figura ludra…a?
– A…ko’ – opet će Memo – i nespretnom kretnjom polio vino po skutu, potom raširi noge, a potočić poteće do doturovih nogu.
– Bome, oni samima sebi, ko’ i ovaj naš Memo…heheheheee!
– Veramente …hrvatski Ustav ne prepoznaje niti poznaje rod nasuprot spola. Poznaje tek spol kao biološku zadatost i ravnopravnost spolova.
– Si…siii; trebalo bi prvo cambiat Ustav u tom smislu. Pa nemoj onda poći tuči niti spol, niti rod. Zapravo, uopće nemoj tuči ljude, dok god ti isti ljudi ne prijete tvojoj egzistenciji i dok te ne žele “ohladiti” ili pokrasti tvoju imovinu.
– Ne daju mira ni bogu ni svijetu; dok se mi tu natežemo, oni su nam poskupjeli letriku i „ohladili“ nas; picigamorte na Boninovu će ostat bez lavura! Smrdeljani! Ter smrdeljani…a?

Jadranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *