Input your search keywords and press Enter.

Energija

Ludost spoznajemo u nastojanju kako bi utjecali na druge riječima i logikom. Ljudi mogu viđeti samo ono što su spremni viđeti. Iako možemo pomoći ljudima koji su prijemljivi prema nama i shvaćaju o čemu govorimo, ne možemo im pomoći preskakati skaline u vlastitom razvoju, pokušavajući intelektualno postići ono što se nora postići srcem. Svako čeljade mora proživjeti iskustvom ono što će joj omogućiti kako bi raslo; i svako mora ići vlastitim tempom i na svoj način. Iako možemo pomoći, Učitelj je taj koji drži svjetiljku cijelim putom…
Ako imamo priliku razgovarati s nekim, trebali bismo voditi računa da ne idemo dalje nego što to dopušta trenutak. Kad izgubimo šutljivost prestajemo biti…kako bih rekla; otvoreni; tj. nismo zaraženi ambicijom ili snagom vršenja utjecaja, koja biva otporom! Ako nas drugi ne uvažavaju, a mi nastavljamo, tako odbacujemo sami sebe! Istina je također kako i najmanja promjena u našem stajalištu utječe na one s kojima smo u vezi; ma… koliko oni udaljeni bili.
Ne bismo li trebali paziti čak i na svoje najskrivenije misli? O utjecaju misli na naš život pišu mnoge knjige, govore mnogi filozofi i duhovnjaci. Čak sam i sama imala prilike iskusiti par takvih iskustva u svom životu. Trebala sam obaviti vrlo važan razgovor za posao (za koje su realno bile vrlo male šanse za prolaz), i čim sam umanjila važnost tog razgovora i odlučila biti nekako svoja; dobila sam posao. E sad, je li ovaj zadnji primjer slučajnosti ili nekakva intuicija ili vidovitost ili kao da sam ‘ja’ na to utjecala…?!
Prijatelj mi kaže kako je imao razdoblja kada je stalno imo što god je imađino – i to bi mu se dogodilo, ali je problem bio u tom što nije zno kontrolat to što je mislio, pa je tako i zamišljao razne perverzije i ego tripove:

Tako sam sjebo prvu polovicu života i sada samo brijem na duševni mir… – Bravisimo! Dobar zaključak i još bolja odluka za ostatak života, ja se apsolutno slažem. – Ej…što je onda j za tebe duševni mir? Da ne utječeš na bilo što…nego to prihvaćaš ili…?! – Neutralnost! Danas, zbog svoje potpune usmjerenosti na materijalno tog prirodnog kontakta s energijama više nema… – Misliš; pažnja, sklad, molba ili molitva?! – Svakako! Takav oblik, homo rijet, djetinjeg stava, imaju sve osobe koje su dostigle određeni nivo duhovnog razvoja. On se postiže na različite načine; načinom mišljenja koji je usklađen sa voljom Stvaraoca, humanošću i tolerancijom, meditacijom… Misli s druge strane imaju ogroman utjecaj kako nešto doživljavamo; tj.”stvaraju vrijeme” – čine situaciju dobrom/lošom. Misao stvara unutarnji sukob; depresije, strahove, ali i ushite i sreću. Misli grade subjektivnu stvarnost – grade iluziju stvarnosti. Misli grade naš identitet, misli nas pretvaraju u “nešto” i ograničavaju i svijet i nas same. Misao je IDEJA, ali nije stvarnost. Primjerice: cvijet! Postoji ideja o cvijetu koja je u našoj glavi, ali ta naša ideja nije samo cvijet, tj. stvarnost. Cvijet moramo doživjeti u svježini trenutka. Pomirisati ga, dodirnuti ga… Još malo; misli nam pomažu da stvorimo kvalitetnu ideje o nečem: npr. kako ćemo dobro savladati neki problem, kako ćemo biti uspješni itd…itd… i takve ideje treba njegovati. Još puno teže: ponekad su nam potrebne teške situacije kako bismo postali snažniji i mudriji…!?!

Jadranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *