Input your search keywords and press Enter.

CAR SHERING

Pokojnih bremena, blaženih bremena. Ovezijeh…!? Altroke za individijat. Pinjata je u našemu Gradu postala pravi kapaćitat i potenca od makinja i buseva za parićat solde in prima linea. A sve na naš konat. Misterioze afere, benemeriti i zasluge, alimenti idu gradonačelniku od komune jerbo se surgavaju pod sise ove velike krave muzare po’dno zidina. Palaci, vile, komodavanja sebi i svojima ušle su operu di ladrone prima e dopo, a foji pišu kako meritaju u esponjavanju, a rifletavaju da im se nešto regala za favor. (to ne pišu…) Insoma dele some, mene ovo gusta!
Maaaa…. jjjaaaaako mi konvenja, sada još koju uru stat na putu i za ne čekat parkirno mjesto, jerbo je ovaj projekat od car sharinga boji je od Ubera…!? Zdipili nam još stotinjak parkirnih mjesta, a mi ćemo naša auta zavitjat u staro gvožđe.
Va’ben, prezepjo: giravam ja tako gradom i vidim prazan auto, lijepo uđem u njega, ključevi u njemu, nazovem ja njih i oni opale neki kod, i ja vozim za tri kune po minuti dođem đe trebam, ostavim auto i pođem doma…
A na što ciljaju? Na nas građane? Na nekog imbalunanog po noći ili napušenog vječitog studenta koji ne zna kako platiti režije, bez helera u špagu? Oli na wannabe tajkuna koji ionako ima svoj Passat ili kamatarski BMW koji parkira na nogostupu pred kafićem?
Oli po’koju Župku koja u pet ujutro dolazi sa sirom i kavolinom da se provoza do par banaka na placi ako ima vozačku…
Furešti koji ionako ne poznaju grad i imaju platežne mogućnosti uzimaju u taksi koji im naruči recepcioner u talu s taksistima; je li tako?
Ili na “kokošare” koji će uzet jeftini auto i dijelova za crno tržište?
Što se tiče ciljane skupine, u fokusu su im oni bez auta koji inače koriste javni prijevoz koji i jes jedino podoban za naš grad.
Fermajmo momenat!
Možda će i s firmama i impjegatima imat deal i neku povlaštenu mjesečnu/godišnju pretplatu s car sharingom?
Inače s ovom cijenom koja konkurira taksistima u nekim slučajevima ispadne čak i veća, upitna je isplativost (za krajnjeg korisnika)…
Maaa… režim je vazda gulio čeljad, kako bi se tajkuni još malo refali. Da čovjeku niknu rozi bez da je oženjen. Nagraisali smo! Od kotareva, kvazi oporbe, svi zajubjenici od Grada, nekada i sada, in špirito e corpo? Đe ste? A oni kargala dentro, nagradili kuća do vrh Srđa i po njemu će. A Petka čeka!? Uvukla se hudoba koju su donijeli komunisti, crni vrazi u njima nikako ih se liberat? Pojedini infisani da vero u Gard telefonavaju, trče, pišu, intrigavaju od Iruda do Pilata za išta spasit; ma…che. Koji je ovo PR da ti esplodaju moždani. Taman za finut jopet na Luncijatu đe je negda bila kuća per gravemente malati. Tradiškani smo. Per ezempio. Ovo je progeto veramente mirabile. Car je gol. Ko će ga ereditat ako ne mi. Ako su vlastela mogla vladat con diritto ereditario zašto ne bismo i mi. Je li ovo simbol oli simvol ideologije rasizma, fašizma i seljačke malicije, oli od demokracije jerbo gosparskih velikana ima još. Samo gvere, ladroni, farabutine nemoral. Đa, del resto nema diference između onih koji bi jopeta finuli gori na Nuncijati da almeno i onijeh doli. Neka ostanu doli, perke je divento cijeli svijet manikomijo. Car- sharing aplikacija!? Copy & paste ala’ Bandić!
Ondarke buta fora naša auta u staro gvožde! Samo lansirajte svoju car sharing uslugu i uzmete renta car auto skupa s parkiralištem i sikuri ste za parking mjesto za ovaj namješteni bussines, i za stotinjak manje parkirnih mjesta u gradu.
Koja je ovo „podvala“ i što je najvažnije nikom ne smeta!
Ni kotarevima, ni građanima, nego se bune da je dozvoljena glazba do po’noći i’po previše!?
Terribilo, idu i na nove usluge, kao što je bila platforma Uber, sad je ‘car pooling’ ili ‘car sharing’ (dijeljenje prijevoza i zajedničko korištenje automobila za gradsku vožnju), sve veći broj novih generacija ne može ništa akvistat niti može imat u svom vlasništvu. Još mrvicu novitati, tako bar predviđaju znanstvenici i ekonomisti tutto će diventat rentavanje i nećemo posjedovati asoluto ninente. Rentavat ćemo sve – od bicikla, kuće, automobila do odjeće, kućnih ljubimaca, crevaja, perfin i prijateja.
In soma koćuti Hrvati se još njesu makli od aplikacije „ovo je moje“ – ali svjedočim što se događa, jeste li svjesni!?

Jadranka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *