Input your search keywords and press Enter.

Uskršnji kolač

U stvari je ovo varijanta pince sa suhim voćem i ostalim što volite stavit unutra i paše uz kafu/čaj uvijek a ne samo za Uskrs!

Pomiješati 2 kikare brašna sa 1 DIGOm i 1 ožičicom kanjele. U tečici grijat 3/4 kikare mlijeka dok se u njemu ne otopi 1/3 kikare masla, 1/2 kikare cukara i 1/2 ožičice soli. Pažljivo tu otopinu pomiješati s brašnom te umiješati 3 jaja.

Ubacite začine: 1 ožičicu limunovog ili narančinog soka i korice, extrakt ružice (ili po želji), grožđice, sjeckane mjendule, želeiće …. Zatim pažljivo umiješajte još 2 kikare brašna. Smjesu potom prebacite na dasku i dobro umijesite. Prebacite u namaščenu posudu, prekrijte i pustite da kisne – oko sat vremena. Vratite je na pobrašnjenu površinu i premijesite. Još jednom pustite da kisne oko sat vremena. Smjesu podijelite na 18-24 buhtlica. Poredajte ih u pleh na papir za pečenje. Neka tako stoje još po ure.
Razmutite 1 žumanjak i njime premažite površinu svake buhtlice (po želji ih po sredini nožem zarežite u križ), pa ih stavite peći 15 – 20 minuta na 180C – dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Izvadite ih iz pećnice. Razmutite 1 bjelanjak sa 1 ipo kikarom cukara i 1 vanilin šećerom i dok su tople premažite za ukras po vrhu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *