Input your search keywords and press Enter.

Torta sa sljezovim kolačićima

Sljezovi kolačići su tipično američki dezert (znate ono nabodu ih na štapiće pa ih topu poviše vatre…) i svašta s njima prave, a kako ih sad ima i po našim butigama… vrijeme je da ih isprovate i u kolačima!

1. Zagrijte pećnicu na 200 C°. Pleh za kolač obložite alu-folijom i dobro namastite. Pomiješajte 1 kikaru brašna, 1/4 kikare kakaa, 1 prašak za pecivo i prstohvat soli.
2. Miksajte 3 jaja oko 3 minute, tj. dok ne požute. Nastavite miksati dodavajući 1 kikaru cukara, 1 vanilin šećer i 1/3 kikare vode. U to umiješajte smjesu s brašnom. Kad se smjesa izjednači, ispite je u pleh.
3. Pecite 12 – 15 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista. Odmah izbacite kolač iz pleha na pliticu koju ste posuli štaubom i to naopako (kako bi ona donja što fino ravna bila gornja kad se listovi slijepe). Pažljivo odlijepite foliju i pustite da se skroz ohladi. Kad se ohladi raspolovite ga uzdužno.
4. Krema:
Napraviti snijeg od 2 bjelanjaka, dodati 1 1/2 kikaru štauba, 1/3 kikare vode. Staviti na banjamariju i nastaviti miksati dok ne bude čvrsto. Skinuti s vatre te umiješati 16 usitnjenih sljezovih kolačića. Kremom premazati donji list, slijepiti listove i ostatak premazati po vrhu.
Na vrh svega još dođe i čokoladna glazura:
rastopiti 1 čokoladu za kuhanje sa 1 ožicom masla, te skinuti s vatre. Umiješati 1 kikaru štauba te 5 ožica vruče vode, ili malo više ako je potrebno dok ne postano glatko.

sljezovi kolačići

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *