Input your search keywords and press Enter.

Piletina s kukuruzom i graškom

Za ljubitelje piletine još jedan pikantan i vrlo ukusan receptić: Ugrijati pećnicu na 180°C. Na prosuju ugrijati 2 ožice masla i 1 ožicu maslinovog ulja, pa 2 pileća prsa u komadu poprigati sa svake strane po 3 minuta – pri tom ih posolit i popaprit. Prebaciti prsa u pleh i peći ih 10-15 minuta.
Na istom ulju u prosuji sad popržiti usitnjenu glavicu luka pa na to šaku gljiva nasjeckanih na kolutiće. Nakon par minuta, dodati po veliku ožicu balzamičnog osta i kečapa. Dodati ½ čaše vode i kuhati uz miješanje dok se tekućina ne prepolovi. Umiješati još ožicu masla i kuhati dok se skroz ne rastopi.
U međuvremenu na drugoj dubljoj prosuji rastopiti 2 ožice masla i 1 ožicu maslinovog ulja. U to dodati 2 kikare kukuruza (iz konzerve) i 1 ½ kikaru graška (svježeg ili smrznutog), posoliti i popapriti. Miješati na jakoj vatri dok grašak ne omekša.
Kod serviranja, na svaki od 4 pjata prvo rasporediti gljive, pa na to uzdužno prepolovljenu polovicu prsa. Po svemu preliti kukuruz i grašak, a ukrasiti usitnjenim vlascem.