Input your search keywords and press Enter.

Radite u miru….. zdravije je!

Ako se pokušavate ne prejesti, osigurajte za jelo mirnu prostoriju bez stresnih zvukova i buke!?! Za vrijeme jednog istraživanja u kojem su žene bile zamoljene da riješe zadane matematičke probleme, dio žena je bio izložen stresnoj buci na koju nisu mogle utjecati, a ostale su bile u tihoj i mirnoj prostoriji.
Žene koje su bile iznervirane zbog buke na koju nisu mogle utjecat imale su veliku želju za jelom, a usput su htjele i odustat od zadatka. Ostale su u miru rješavale bez potrebe za grickalicama ili nekom drugom hranom.
Stručnjaci su i ovom prilikom potvrdili svoju teoriju o očuvanju emocionalnog zdravlja – time svoj organizam pomlađujete i do 16 godina! Učinite što god je u vašoj moći kako bi sebi osigurali ugodnu atmosferu, posebno u radnom okruženju. Zatvarajte vrata i prozore kako bi se riješili stresnih zvukova ulice, ili ako to nije moguće, onda možete staviti slušalice na uši i slušati umirujuću glazbu – bit ćete učinkovitiji i više nego mislite. Ali jedno imajte na umu: prekomjerna buka tjera vas da jedete.
Ovo je posebno izraženo kod žena – kod muškaraca nije primijećen isti slučaj… Ako već ne možete utjecati na buku i pribjegavate jelu da se smirite, onda nek vam pri ruci bude štogod zdravo, npr. jabuke, grožđice, jogurt isl.

zdravlje, hrana