Input your search keywords and press Enter.

Doručkujte pahuljice

Doručak koji obiluje vlaknima bolji je za vas i više nego što mislite:Osim što s ovakvom prehranom regulirate probavu, održavate i pravilnu razinu inzulina.
U provedenom istraživanju o prehrambenim navikama, u koje je bilo uključeno 37000 ljudi, muškarci su bili podijeljeni u dvije grupe: prva je jela doručak koji obiluje vlaknima, a drugi su imali doručak s niskom razinom vlakana ili ih uopće nije bilo. Prva grupa nije imala veliki skok razine inzulina u odnosu na drugu grupu muškaraca. Ovo je vrlo važno znati, jer u prevenciji dijabetesa tipa 2 upravo je važno održavati pravilnu razinu inzulina.
Ovu vašu pažnju, vaš organizam nagradit će osjećajem i do 3 i po godine mlađim od vaših stvarnih godina. Između ostalog ovakva prehrana poboljšava i vaše raspoloženje! Osobe čija prehrana obiluje cukarom, soli i kofeinom, imaju nisku razinu energije, podložniji su stresu, neredovitu probavu (lijena crijeva), naduti su i češće depresivni. Suprotno njima, osobe koje jedu više voća i povrća, piju mnogo vode i nezaslađenog čaja, u boljoj su formi, zdraviji su i bolje raspoloženi. Nutricionisti za ovu prvu grupu ljudi kažu da su oni ‘vertikalno bolesni’, tj. zdravi su (na nogama su) ali se ne osjećaju dobro.