Input your search keywords and press Enter.

ZELENA ČISTKA 2019 Mokošica

EKO OMBLIĆI SAKUPILI POLA TONA SMEĆA NA ZELENOJ ČISTKI Mokošica 2019 !

Pola tone smeća i otpada su u 2 sata Eko Omblići i njihova voditeljica sakupili u subotu 21.09.2019. na Zelenoj čistki 2019 u Mokošici kod zapuštenog zelenog gaja Šumica u blizini dječjih igrališta, iznad niza garaža.
Što su sve našli mladi ekoaktivisti Eko Omblići u prirodi je za nevjerovati… od odbačenog velikog hladnjaka, starog automobila, slomljenih metalnih barskih stolica, guma od motorbicikla, boca, kartona, stiropora, plastike itd.
Ovom prilikom bismo se zahvalili na izvrsnoj organizaciji Zelene čistke 2019 koju je i ovaj put (već 8.put) organizirao Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada uz pomoć Čistoće Grada i Komunalnog redarstva. Svi su bili na terenu i cijelo vrijeme od pomoći nam, što je bilo vrlo važno!
Veseli nas da je isti dan uz smeće koje je sakupljeno od strane mladih ekoaktivista Eko Omblića, Čistoća uklonila i stari odbačeni hladnjak! Nadamo se da će uskoro ukloniti i stari odbačeni automobil u blizini gaja Šumica pored garaža te da će komunalni redari više puta dnevno patrolirati Mokošicom i kažnjavati one koji nepropisno odlažu glomazni i ostali otpad!
Svi su na Zelenoj čistki 2019 naši mladi ekoaktivisti Eko Omblići dobili Zeleni karton te od Grada posebno pohvaljeni i na poklon dobili eko izlet na Lopud za slijedeću subotu gdje će nastaviti svoj eko projekt “Očistimo Jadran od plastike zajedno!”
Što reći nego da čuvamo Prirodu, ne bacamo otpad i smeće u prirodu već da ga pravilno odvajamo odnosno recikliramo jer Planeta Zemlja je naš jedini dom!

Voditeljica Eko Omblića: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *