Input your search keywords and press Enter.

#CleanAdriatic 2018
Eko Omblići sa Lokruma poslali glasni eko apel: Stop onečišćenjima mora i oceana!


Prošlu subotu su u okviru našeg ljetnog projekta #CleanAdriatic 2018 Eko Omblići posjetili Rezervat Lokrum.  Osim što su uživali u njegovim ljepotama na nekoliko mjesta su imali likovne i edukativne radionice a sve na temu zaštite svjetskih mora i oceana od smeća ponajviše plastike.
Naime po istraživanjima planetarnih znanstvenika godišnje 8 milijuna tona plastike završi u oceanima i morima gdje se raspada u manje dijelove – mikroplastiku te tako ulazi u prehrambeni lanac! Mikroplastika predstavlja 80% ukupnog morskog otpada u Sredozemnom moru!
Projekt #CleanAdriatic 2018 nastaviti će naši mladi ekoaktivisti i slijedećih 2 mjeseca i to na otocima: Mljet, Lopud, Šipan, Supetar, Koločep, Korčula i Lastovo!
Čuvajmo mora i oceane jer tako čuvamo i njihovu floru i faunu koja je u posljednje vrijeme sve ugroženija! Nakon posjeta Lokrumu Eko Omblići su slušali zanimljivo predavanje gđe Bee Johnson na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku na temu Zero Waste home (Dom bez otpada).
Bea Johnson, svjetski poznata osnivačica koncepta Zero Waste Home, u sklopu svoje svjetske turneje, prvi puta u Hrvatskoj i to u Dubrovniku. Održala je vrlo inspirativno predavanje o svakodnevnim životnim navikama koje ne stvaraju otpad te predstavila koncept 5R (Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot) kojim svaki pojedinac može doprinijeti smanjenju stvaranja otpada.
Predavanje je organizirao Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Dubrovnika uz potporu udruga Žmergo, Eko centar Zeleno Sunce, Eko-Omblići te razvojne agencije DURE!
Čuvajmo zemljina mora i oceane jer tako čuvamo i njihovu floru i faunu koja je u posljednje vrijeme sve ugroženija!

Stop! Stop onečišćenjima mora i oceana posebno plastikom!

Voditeljica Eko Omblića: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *