Input your search keywords and press Enter.

Stop klimatskim promjenama

Eko Omblići, Zeleni Forum, Eko centar Zeleno Sunce te Zeleni telefin Eko-Fon javljaju da nastavljaju akcije u okviru svog projekta: Stop klimatskim promjenama! Sadimo stabla za Zemlju! i UN-ovog projekta: 7 milijardi stabala za Zemlju!

Stop klimatskim promjenama! Sadimo stabla za Zemlju! – poručili su naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići prošli tjedan u Mokošici za vrijeme njihove već 300-te eko akcije za ozdravljenje Planete Zemlj. Naime Eko Omblići su još prije 10 godina ukazivali na klimatske promjene i započeli aktivno na zaustaljanju istih – sadnjom stabala!

2010. UN je započeo kampanju za ublažavanje klimatskih promjena pod nazivom „Sedam milijardi stabala po stanovniku za Planet Zemlju˝ što su prihvatili i naši Eko Omblići i s malim eko-aktivnostima sadnje sadnice stabala ne samo u Mokošici nego i šire.
Prošli tjedan su sadili stabla nespola, mjendula i avokada.
Svaki drugi dan sami zalijevaju sadnice i brinu o njima što je vrlo važno!
Nažalost zbog Coronavirusa, jedno vrijeme ćemo zaustaviti naše eko-akcije s mladim ekoaktivistima, ali čim prođe epidemija eto nas opet zajedno u prirodi!
Stoga pozivamo sve naše sugrađane koji vole i poštuju prirodu da nam se ubuduće priključe na našim eko-akcijama: “7 milijardi stabla za Zemlju!˝ i ˝Stop klimatskim promjenama!˝

„Kada sadimo stabla, sadimo sjeme mira i sjeme nade!˝ (Wangari Maathai, dobitnica Nobelove nagrade za ekologiju 2005 )

Mlađa tajnica: Mihaela Pavlina
Voditeljica Eko Omblića: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *