Input your search keywords and press Enter.

Proljeće je …. uredimo naše vrtove, balkone i ulaze ….!!!

Poručili su jučer naši najmlađi ekoaktivisti uređujući proljetno Eko park Ombla i obližnja dječja igrališta iznad niza garaža u Mokošici od Izvora od br. 70-77 u sklopu njihovog nagrađenog projekta: „Živjeti u skaldu s prirodom!“
Jučer je zaista bio prekrasan sunčan i topao dan, pravo vrijeme za pljevljenje, zalijevanje, čišćenje sađenje proljetnica već našeg već prilično rascvjetnog Eko parka Ombla u Mokošici i obližnjih dječjeg igrališta iznad niza garaža.
Dok su neki donosili kamene za pravljenje novih kaktusarija i kamenjara za perunike (Irise Croatice), drugi su grabljali ili sadili proljetnice… Poslije nedavnih kiša prilično je narasla trava pa su se mladi ekoaktivisti uz pomoć nas odraslh volontera dali u pljevljenje posebno oko mladog domaćeg česna koji je već prilično narastao.
Ono što nas i naše najmlađe ekoaktiviste najviše ljuti je to što im gotovo svako malo netko ukrade iz Eko parka Ombla posađeni cvijet ili ukrasno ljekovito bilje ili ubere netom procvjetane ruže… iako na stabalcima ruža stoji obješeno   kartonsko eko-srce s porukom: „Ne berite nam ruže!“.
Neke što beru cvijeće ili čupaju sadnice su naši Eko-Omblići uhvatili pa su osim što su im rekli da to nije lijepo što čine stavili ceduljicu upozorenja na kućna vrata!
O lomljenju eksponata Eko parka Ombla da i ne govorimo, opet su ga ovih dana prilično demolirali: slomili ljuljačku, ulazna vrata, iščupali dio drvenog mobila!!
Kako se našim mladim ekoaktivistima Eko-Omblićima sviđa raditi oko cvijeća i ukrasnog grmlja odlučili smo to činiti svaki drugi dan za vrijeme ovih uskrsnih blagdana. Tako će nam okoliš biti ljepši, zeleniji i rascvjetaniji… Evo dragi sugrađani, uredite i vi kao i mi svoje vrtove, balkone, terase lođe i ulaze i vidjet ćete koliko ćete se ljepše osjećati i kako ćete dobiti puno pozitivne energije!
                                                     
Voditeljica:
Jadranka Šimunović