Input your search keywords and press Enter.

Profesor Baltazar ambasador judo moralnog kodeksa

Nakon uspjeha na tatamiju Poreča i Praga, gdje su mladi hrvatski judaši i judašice pokazali kako je budućnost hrvatskog juda iznimno svijetla, Hrvatski judo savez najavio je novi veliki projekt.

Hrvatski judo savez i udruga Profesor Baltazar gostovanjem u emisiji HTV-a, Dobro jutro, Hrvatska, najavili su pokretanje novog velikog projekta. Koristeći lik popularnog Profesora Baltazara, iz istoimenog animiranog filma, Hrvatski judo savez će promovirati osam vrijednosti koje čine judo moralni kodeks.

– Iznimno smo ponosni na ovu suradnju jer Hrvatski judo savez, kao perjanica hrvatskog sporta, na ovaj način pokazuje koliko je važno spajanje sporta, obrazovanja i znanosti. Ovo je samo nastavak suradnje nakon uključivanja u Znanstveni piknik, a zajedničkih planova imamo napretek – rekla je Renata Brkić iz udruge Profesor Baltazar.

Proučavanjem judo moralnog kodeksa, tim Hrvatskog judo saveza je s vrhunskim ilustratorom Nikom Barunom, osmislio i kreirao plakate, bojanku i memory karte s likovima iz popularnog animiranog filma Profesor Baltazar, koji je nastao 1968. godine i osvojio brojne nagrade u proteklih 50 godina.

– Fizika je praktički osnova juda, kao i stalno prilagođavanje na nove situacije i izazove. Zbog toga je Profesor Baltazar idealan ambasador hrvatskog juda, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Nismo morali previše objašnjavati kolegama iz europskog i svjetskog juda. Dosta njih je već čulo za Baltazara – rekla je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza te dodala:

– U vrijeme pandemije, u godini koja je iznimno zahtijevna na svim poljima, uvidjeli smo da je osam vrijednosti, koje čine judo moralni kodeks, potrebna cijelom društvu. Zbog toga se veselimo pozitivnim reakcijama najmlađih, kao i njihovih roditelja.

U narednom periodu Hrvatski judo savez će napraviti promociju projekta te ovim pozitivnim projektom razveseliti, kako članove judo obitelji, tako i šire društvo.

Osam vrijednosti koje čine judo moralni kodeks:

  • Čast
  • Skromnost
  • Pristojnost
  • Poštovanje
  • Samokontrola
  • Prijateljstvo
  • Iskrenost
  • Hrabrost

***

Bruno Blumenschein
HRVATSKI JUDO SAVEZ
Glasnogovornik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *