Input your search keywords and press Enter.

Junakinja u kockastom dresu spašava Dubrovnik

Adriatic Ana – mlada zaštitnica hrvatske baštine

Od jeseni u knjižare stiže prva epizoda najnovijeg serijala knjiga za djecu “Adriatic Ana”, autora Igora Lepčina, u nakladi izdavačke kuće “Opus Gradna”.

Serijal se na zabavan i edukativan način bavi važnošću očuvanja hrvatske kulturne i prirodne baštine, a prva epizoda, “Adriatic Ana i otimači Orlandove glave” odvija se u Dubrovniku.
U njoj se glavna junakinja, dvanaestogodišnjakinja iz Zagreba, silom prilika nađe na putu opasnim međunarodnim kriminalcima, pa u napetoj trci s vremenom nastoji spasiti ne samo jednu od najpoznatijih dubrovačkih znamenitosti, već i sudbinu samog Dubrovnika.

Besplatno izdanje na engleskom
Usporedo s hrvatskim izdanjem, izdavačka kuća i autor nastoje pokrenuti i izdanje na engleskom jeziku koje bi slijedeće turističke sezone bilo besplatno dostupno stranim gostima prilikom prijave u hotele, apartmanska naselja, kampove, kao i pri turističkim zajednicama diljem Hrvatske.

“U godini europske kulturne baštine, želimo mlađim naraštajima približiti svo bogatstvo našeg podneblja,” kaže autor serijala Igor Lepčin, višestruko nagrađivani književnik, inače i autor prvog nezavisnog hrvatskog dugometražnog animiranog filma “Inspektor Martin i banda puževa”, koji je svoju kino premijeru imao 2012. u multipleksima diljem zemlje. “Cilj nam je ponuditi edukacijski sadržaj zapakiran u brzu, zabavnu i interaktivnu priču.”

“U svijetu smo najraspoznatljiviji po sportu, crveno-bijelim kockicama i Dubrovniku, pa smo priču prve epizode ispleli oko tih prepoznatljivih simbola,” tumače nam iz “Opus Gradne”. “Mlade čitatelje također nastojimo educirati i putem kratkih zapisa koje glavna junakinja serijala, Adriatic Ana, vodi o svojim putovanjima Hrvatskom na vlastitoj web stranici, kao i putem njezina profila na Instagramu.”

S ciljem prikupljanja sredstava za englesko izdanje prve epizode o mladoj zaštitnici hrvatske baštine, pokrenuta je i crowdfunding kampanja koju možete poduprijeti ovdje.

Opus knjige

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.