Input your search keywords and press Enter.

Državna prvakinja na 63. natjecanju mladih tehničara

Od 25. ožujka do 28. ožujka je održana državna razina 61. natjecanja mladih tehničara na kojem se natjecalo 10 učenika iz naše županije

*

Državna razina 63. natjecanja mladih tehničara se održala na daljinu u matičnim osnovnim školama natjecatelja od 5. do 7. svibnja 2021. Natjecanje se provodilo u skladu s trenutnim epidemiološkim mjerama sprječavanja širenja bolesti COVID-19.

Katja Jerković, učenica sedmog razreda Osnovne škole Stjepana Radića iz Metkovića je postala državna prvakinja u kategoriji Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina. Koliko je jak konkurencija bila u ovoj kategoriji najbolje pokazuje što su prva tri mjesta imali jednak broj bodova. Natjecanje se održava u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom. U slučaju jednakog broja bodova prvo se gledaju bodovi iz pisane provjere znanja gdje je Katja bila najbolja, radi ćega je i ponijela naslov državne prvakinje. Ovo je već peta državna prvakinja mentorice Marine Nikolić u zadnjih 12 godina, koja nastavlja kontinuitet odličnih rezultata na državnoj razini natjecanja mladih tehničara.

Na 63. državnom natjecanju mladih tehničara ove godine natjecalo se 189 učenika viših razreda osnovnih škola koji su se natjecali u 12 kategorija, a iz naše županije učenici su se natjecali u 4 kategorije. Osim Katje na državnoj razini su sudjelovali Lara Volarević s mentorom

Vedranom Nižićem u kategoriji Maketarstvo i modelarstvo. Reina Bebić u kategoriji Graditeljstvo i Paula Dominiković u kategoriji Fotografija s mentoricom Jelicom Lazarević. Preostalo troje učenika je predstavljalo Osnovnu školu don Mihovila Pavlinovića.

Natjecanje je organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o provedbi je brinulo Državno povjerenstvo. Naša županija ima potporu i podršku pri provođenju natjecanja mladih tehničara od Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika, i Društva pedagoga Dubrovačko-neretvanske županije.

Tomo Sjekavica, mag.ing.comp.
Tajnik Zajednica tehničke kulture
Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika

Katja Jerković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *