Input your search keywords and press Enter.

Djeca i priroda se vole

U okviru projekta za 2018: ‘Djeca i priroda se vole’

Eko Omblići i djeca Mokošice ozelenjavali Mokošicu
U okviru predproljetnih aktivnosti vezanih uz projekt za 2018 „Djeca i priroda se vole“ naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići i djeca Mokošice protekle dvije subote su sadili stabla, cvijeće i ljekovite biljke ne samo u svom malom Eko parku Ombla u Mokošici nego i oko obližnjih dječjih igrališta.

Tako će se Mokošica i prostori između betonskih zgrada gdje se igraju mnogobrojna djeca još više ozeleniti i rascvjetati. Tijekom njihovih eko-akcija sađenja stabala i cvijeća priključilo se i nekoliko odraslih Mokošana koji su im htjeli pomoći što je zaista za pohvalu! Veliki problem u Mokošici je zadnjih godina što neki neodgovorni sugrađani čupaju i kradu (unatoč kamerama) cvijeće i sadnice stabala što su Eko Omblići i djeca sadili. I ne samo da kradu cvijeće i stabla nego im kradu motike, grablje, lopate ako ih slučajno djeca zaborave u Eko parku ili Chalistenic parku i ne spreme u Eko centru!

Bez obzira na sve gore pomenute nedaće Eko Omblići i djeca Mokošice ne odustaju. Već idućih dana kada zatopli spremaju se na slijedeće eko akcije na ozelenjavanju Mokošice.

‘Nek nam naša Mokošica blista zelena i čista!’

Ml.tajnik: David Cvjetanović
Voditeljica projekta ‘Djeca i priroda se vole’: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *