Input your search keywords and press Enter.

Regionalnu Covid kartu posjetilo više od 70.000 ljudi, najviše interesa iz Njemačke

Regionalnu Covid kartu croatiacovid19.info posjetilo je u lipnju preko 70.000 posjetitelja, najvećim dijelom iz Njemačke, a interes je značajno narastao s početkom ovog tjedna s povećanjem turističkih rezervacija i dolazaka u Hrvatsku. Kartu koja prikazuje epidemiološku situaciju u Hrvatskoj po županijama dnevno posjećuje oko 10.000 posjetitelja.

Epidemiološka karta Hrvatske pokazuje sve više zelenih županija i otoka, u kojima je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika pala ispod 25 novo zaraženih.

Na obalu stiže 68 stranih policajaca, dvostruko više nego lani

Na sigurnost stranih gostiju ove sezone pazit će i 68 stranih policajaca iz 15 različitih policijskih uprava. Dvostruko je to veći broj stranih policajaca nego što ih je u Hrvatskoj bilo godinu ranije, a ljetna operativna centrala radit će do 15. rujna u 24-satnom dežurstvu.

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je da policajci dolaze u sklopu projekta ‘Sigurna turistička destinacija’ koji je ostvaren u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta te HTZ-om.

“I ove godine željeli smo poslati poruku kako Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s ostalim ministarstvima, prije svega s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvom turizma čini sve kako bi ova turistička sezona, koja je na neki način već počela, protekla sigurno za sve naše ljude i za sve naše goste”, rekao je Božinović.

Strani policajci u Hrvatskoj pratit će se opće stanje sigurnosti, posebice stanje kriminaliteta i javnog reda i mira, nadzirat će se i upravljati stanjem u prometu, na graničnim prijelazima i na moru.

HUT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *