Input your search keywords and press Enter.

PROIZVODI OBITELJSKE PEKARNICE IZ ŽUPE DUBROVAČKE DOBILI HVALEVRIJEDNO PRIZNANJE

Pekarnica Župa za svoj je dugogodišnji trud dobila priznanje u vidu znaka „Hrvatska kvaliteta”  za  liniju proizvoda „Domaći kruh” kojeg  dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora. Spomenutim znakom označeni su hrvatski proizvodi koji zadovoljavaju najvišu razinu kvalitete, a upravo je ova obiteljska pekarnica iz Župe dubrovačke prva pekarnica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji čiji su proizvodi ishodili pravo na korištenje ovog prestižnog znaka.

 

Linija proizvoda “Domaći kruh” predstavlja potpuno prirodne kruhove bez aditiva pripremljene po autorskom receptu ove pekarnice uz korištenje tradicionalne metode proizvodnje u minimalnom trajanju od 20 sati. Drugačiji način obrade tijesta, njegovo dozrijevanje u trajanju od 20 sati tijekom kojeg prirodni kvasci oplemenjuju tijesto prirodnim aromama i korištenje manje količine soli u proizvodnji samo su neke od posebnosti ove linije proizvoda kojeg Pekarnica Župa nudi u tri različita oblika: kao kruh, baguette i pogaču.

 

Potpuno prirodan kruh punog okusa i produljene svježine

 

Sva tri kuha pripremaju se s istim prirodnim sastojcima, ali s različitim načinom obrade tijesta. Tako kruh iz kalupa ima zbijenu, ali mekanu teksturu dok pogača i baguette imaju šupljikavu i prozračnu sredinu te rustikalni izgled kore. Kruhu koji je pripremljen na ovakav specifičan način prirodnim je putem produljen rok trajanja na čak do sedam dana, poboljšana mu je tekstura i prozračnost, smanjena mrvljivost i produljena svježina, a kruh u svom prirodnom procesu starenja ne gubi, već naprotiv, dobiva na aromi.

Znak “Hrvatska kvaliteta” nose proizvodi i usluge koji su proizvedeni ili se pružaju na teritoriju Republike Hrvatske, a koji posjeduju natprosječnu kvalitetu, višu od one koja je propisana normativnim kriterijima za vrstu i kategoriju proizvoda i propisana zakonodavnim okvirom.

 

Pekarsko umijeće koje se prenosi s koljena na koljeno

 

Pekarnica Župa osnovana je 1998. u Župi dubrovačkoj dok obiteljska tradicija proizvodnje kruha seže u sedamdesete godine prošlog stoljeća kada je sadašnji vlasnik Mark Pecolaj s ocem otvorio prvu pekarnicu u Mlinima. Izradi svakog kruha, peciva i bilo kojeg drugog pekarskog proizvoda u ovoj se pekarnici pristupa s puno pažnje uz poznavanje svakog od pomno odabranih sastojaka. Nit vodilja su svježina i kvaliteta uz korištenje tradicionalnih recepata kakve su koristili i naši stari, a svi pekarski proizvodi se ručno izrađuju i peku tijekom cijelog dana kako bi kupcima uvijek mogli ponuditi proizvode najviše moguće kvalitete.

Sredstva za ishođenje prava na korištenje znaka “Hrvatska kvaliteta” za liniju proizvoda “Domaći kruh” u ukupnom iznosu od 16.000,00 kn Pekarnica Župa ishodila je u sklopu EU projekta prijavljenog na poziv “Znakovi kvalitete” financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Anđela Pecolaj
Voditeljica prodaje
Pekarnica Župa

*
Sadržaj ovog priopćenja za medije isključiva je odgovornost Pekarnice Župa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *