Input your search keywords and press Enter.

Detaljna karta procijepljenosti u Hrvatskoj

U pojedinim općinama Splitsko-dalmatinske županije manje je od 20 posto cijepljenih, evo kakvo je stanje u ostatku Dalmacije

U Hrvatskoj je u trenutku pisanja teksta obje doze cjepiva primilo 1 802 284 osoba, dakle nešto manje od polovice stanovništva. U posljednja 24 sata cijepljeno je preko 10 000 građana.

Karta koju je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo prikazuje procijepljenost po županijama i općinama.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

U Splitsko-dalmatinskoj županiji tako najmanju procijepljenost bilježe općine Otok, sa 17,42%, i Dicmo sa 17,65% cijepljenih i drugom dozom. Dugopolje je tek nedavno doseglo dvadeset posto. Dobar je dio županije na karti označen tamno narančastom bojom, koja označava udio cijepljenih manji od 30 posto.

U Trilju je, primjerice, obje doze cjepiva primilo 24,74% stanovnika, a u Sinju njih 25,6%. Slijedi Lovreć s 26.1% potpuno cijepljenih, zatim Zagvozd s gotovo 27%, a tek koju decimalu više bilježe Šestanovac i Cista Provo.

Situacija je nešto bolja u Omišu, gdje je drugu dozu cjepiva primilo 31.69% mještana.

U Splitu je drugu dozu primilo 34,15% stanovnika.

Na kopnu je najveći postotak cijepljenih u Brelima, ali i tu je ispod pedeset posto (42.33%).

Najveća je procijepljenost na otocima, i to u Općini Sućuraj na Hvaru (53,39%), u Visu na otoku Visu (53,14%) te u Sutivanu na Braču (50,16%).

ZADARSKA ŽUPANIJA

Zadarska je županija nešto bolja od Splitsko-dalmatinske, budući da udio cijepljenih ni u jednom njezinom dijelu nije niži od dvadeset posto. Procijepljenost manju od trideset posto bilježe Bibinje (sa samo 20,76 %), zatim Obrovac, Stankovci, Poličnik, Galovac, Sveti Filip i Jakov, Pakoštane, Škabrnja, Sukošan i Polača.

Zadar je svjetlije narančast s 35,42 posto cijepljenih.

Procijepljenost je najviša na Dugom otoku, u općini Sali koja broji manje od dvije tisuće stanovnika, sa 64.3% onih koji su primili obje doze cjepiva.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U Šibensko-kninskoj županiji procijepljenost također ne pada ispod dvadeset posto, a najmanja je u naselju Ružić, gdje iznosi 26,48 posto. Slijede Ervenik, Bilice, Promina i Kistanje.

U Šibeniku je obje doze cjepiva primilo 36,86% stanovnika.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Ni u Dubrovačko-neretvanskoj županiji broj cijepljenih ne pada ispod trideset posto. U Metkoviću je tako cijepljeno 32,5% stanovnika, U Orebiću 34,8%, a u Stonu 35,42%.

U Dubrovniku je cijepljeno 38,76 posto građana.

Konavle broje tek nešto manje od četrdeset posto potpuno cijepljenih, a polovini su se približile jedino općine na otocima. Najviše je cijepljenih na Mljetu, njih 48,11%, a slijede ga Lastovo i Trpanj.

www.slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *