Input your search keywords and press Enter.

Što kada tunel prokišnjava

Hidroizoliranje je proces izvedbe vodootporne barijere na objektu ili strukturi. Na taj način konstrukcija ostaje zaštićena od vode i vlage. Hidroizolacija je obavezna na svim dijelovima objekta koji su ispod razine zemlje ili onim dijelovima izloženim vanjskim djelovanjima. Kod stambenih i poslovnih objekata najčešće se hidroizoliraju temelji, podrumi, balkoni i terase, krovovi i mokri čvorovi, a postoje i objekti koji se cijeli hidroizoliraju kao tuneli, kanali, itd.

Tuneli, koji se najčešće koriste za prometne svrhe, su podzemne građevine koje su izravno izložene vodi i vlazi iz okolnog tla. Kao što se balkoni, podrumi i druge površine trebaju hidroizolirati, tako se i tuneli trebaju zaštititi.

Budući da je uloga tunela značajna obavezno je konstrukciju tunela zaštititi kako bismo produžili trajnost objekta i pridonijeli sigurnosti korištenja. Poznavajući destruktivno djelovanje koje voda ima na betonske konstrukcije, obavezno je izvođenje adekvatne hidroizolacije tunela.

Tunel se najčešće hidroizolira podzemnim PVC membranama koje se ugrađuju na obrađene, iskopane stjenke tunela prije betoniranja, a isto tako se vodonepropusnost konstrukcije tunela može postići upotrebom betona s aditivima za vodonepropusnost.

Hidroizolacijske PVC membrane koje se koriste moraju biti otporne na korijenje i stalno prisustvo vlage, također moraju biti prilagodljive zahtjevnim uvjetima ugradnje koji su prisutni kod gradnje tunela i ostalih podzemnih objekata. PVC podzemne membrane kao DRACO PLAN 157 su fleksibilne jednoslojne hidroizolacijske membrane koje se ugrađuju varenjem. Karakterizira ih visoka otpornost na probijanje, mikroorganizme i korijenje, lako zavarivanje čak i nekoliko godina nakon ugradnje te odlična fleksibilnost na niskim temperaturama.

DRACO je tvrtka koja je specijalizirana za proizvodnju i projektiranje hidroizolacijskih rješenja. Tvrtka vrši edukacije i savjetovanja kako izvođača, tako i projektanata, a nudi više od 100 različitih proizvoda kojima uspješno rješavaju sve hidroizolacijske probleme suvremene gradnje. Osim hidroizolacijskih proizvoda, DRACO nudi i proizvode za industrijske podove te proizvode za zaštitu konstrukcija. Sva svoja saznanja i usluge daju na raspolaganje zadovoljnim klijentima već više od 20 godina.

Za više informacija o hidroizolaciji podzemnih objekata pročitajte na web stranici – https://www.dracopro.com/.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *