Input your search keywords and press Enter.

Minimalizam u spavaćoj sobi: Kako odabrati ormar koji štedi prostor?

Kada je u pitanju dizajn vaše spavaće sobe, krevet je nedvojbeno najvažniji element. No, ormar je drugi po važnosti. Osim što težite minimalizmu, želite maksimalno uštedjeti prostor. Najbolji način na koji to možete ostvariti je kupovinom kliznog ormara.

Zašto su klizni ormari toliko popularni i praktični u odnosu na klasične ormare? Ostanite s nama i saznajte iz prve ruke.

Spavaća soba Ricciano

Klasični ormari vs klizni ormari

Ormari bi trebali biti vizualno ugodni, ali i praktični. Ključno je odabrati dizajn s rasporedom koji najbolje odgovara vašim potrebama. Dobro dizajnirani ormar nije samo funkcionalno rješenje za pohranu nego i bitan element u stvaranju moderne i organizirane spavaće sobe. Kada govorimo o dostupnim opcijama, na raspolaganju imate jako puno modela: od klasičnih ormara, modularnih kutnih ormara, kliznih te ugradbenih ormara po mjeri. 

Ormari sa šarkama na vratima, također poznati kao klasični ormari dobar su odabir za pohranu vaše odjeće, dodataka i osobnih stvari. Za razliku od kliznih ormara, ovi imaju vrata koja se na šarkama otvaraju prema van, što znači da je potrebno više slobodnog prostora kako biste ga mogli koristiti. Ova vrsta ormara savršena je za one koji preferiraju tradicionalnu estetiku i koji imaju dosta slobodnog prostora.

Međutim, klizni ormari vam omogućuju da bolje iskoristite prostor u vašem domu. Istovremeno štede prostor jer se vrata ne otvaraju prema van, nego klize u stranu. Posebno su korisni u manjim spavaćim sobama, jer ih čine otvorenijom i manje pretrpanom. Osim toga, klizna vrata klize po vodilicama, što olakšava pristup vašoj odjeći i stvarima. Praktični su za pronalaženje i organiziranje. Za razliku od ormara s vratima na šarkama, ormari s kliznim vratima omogućuju jednostavan pristup vašim stvarima bez potrebe za otvaranjem i zatvaranjem više vrata.

Klizni ormari za uredno organiziranje i pohranu

Moderni ormari s kliznim vratima često dolaze s elementima unutarnje organizacije kao što su podesive police, ladice, prečke za vješanje i police za cipele. Ovi sustavi vam pomažu da vaša odjeća i dodaci budu uredno organizirani i lako dostupni, a možete ih prilagoditi svojim specifičnim potrebama.

Klizni ormari također su jednostavni za održavanje, budući da nemaju šarki ili ručki koje bi se mogle olabaviti ili zahtijevati redovito održavanje. Glatka površina i lako klizanje po ugrađenim vodilicama zaslužno je za neometan rad.

Klizni ormar Sirius Crown

Prilagođeni dizajn kliznih ormara za vaše potrebe

Dizajn kliznih ormara dolazi u različitim modernim izvedbama. Na Namještaj Mima provjerite sve dostupne modele. Ovi ormari često imaju čiste linije, minimalističke fronte, premda ih sami možete prilagoditi vašem ukusu. S lakoćom će nadopuniti različite stilove interijera, od modernih do minimalističkih i industrijskih.

U većini slučajevima sami možete odabrati veličinu, broj polica, razmještaj polica i tako dalje. Ova razina prilagodbe osigurava da vaš ormar odgovara vašim specifičnim potrebama za pohranu i estetskim preferencijama.

Klizni ormar Ricciano 230

Boja vašeg ormara trebala bi se dobro uklopiti u postojeću paletu u vašoj spavaćoj sobi. Klonite se kontrastnih boja; stručnjaci preporučuju da je dobro držati se neutralnih i zemljanih tonova jer oni najviše umiruju. 

Klizni ormari odličan su odabir za spavaće sobe ako želite uštedjeti prostor. Osim što pružaju razne mogućnosti prilagodbe i suvremenog su dizajna, istovremeno su veoma izdržljivi i jednostavni za održavanje. Njihova pristupačnost, jednostavna pohrana i organizacija te visokokvalitetni materijali dodatno pridonose njihovoj popularnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)