Input your search keywords and press Enter.

Kako odabrati odgovarajuća invalidska kolica?

Invalidska kolica su neizostavna ortopedska pomagala koja omogućuju ili u nekim situacijama olakšavaju kretanje pacijenta. Osim što pomažu u obavljanju svakodnevnih jednostavnih zadataka, invalidska kolica daju pojedincu i određene mentalne odnosno psihičke prednosti.

Razne su vrste invalidskih kolica, a karakteriziraju iz najrazličitije značajke, funkcije i sl.

Standardna invalidska kolica su osmišljena tako da samom pacijentu omoguće njihovo pokretanje, iako ih, dakako, može gurati i druga osoba. Električna invalidska kolica imaju ugrađeni motor i punjivu bateriju. Njima se upravlja pomoću upravljačke palice koja se nalazi na naslonu za ruke. Tu su još i dječja invalidska kolica namijenjena najmlađim uzrastima te skuteri za invalide.

Standardna invalidska kolica

Riječ je o laganim, ali čvrstim kolicima različite nosivosti (maksimum je do 200 kg). Zahvaljujući činjenici da se mogu sklopiti, ova standardna invalidska kolica zadovoljit će sve potrebe pacijenata. Postoje i ona posebno dizajnirana kolica za osobe koje vode aktivan i dinamičan stil života. Ovdje svakako treba spomenuti jedan od najcjenjenijih modela, Vega invalidska kolica, koja osim navedenog karakterizira visoka razina udobnosti i fleksibilnosti.

Zodiac invalidska kolica su prilagodljivog okvira te su dizajnirana za sve one kojima su potrebna čvrsta, agilna i lako dostupna kolica.

Dječja invalidska kolica

Za potrebe naših najmlađih predstavljamo lagana i sklopiva dječja invalidska kolica. Gotovo sva imaju podesiva sjedala (širina i dubina), kako bi mogla „rasti“ zajedno s djetetom.

Quasar Kid dječja invalidska kolica su jako lagana, izrađena od čvrstog okvira od titana. Moguće je podesiti zadnju osovinu kotača i naslon kako bi se djetetu osigurao što udobniji položaj.

Ovdje svakako treba izdvojiti i Baffin Buggy dječja invalidska kolica koja zahvaljujući implementiranom sustavu anatomske kralježnice ispravljaju posturalna stanja. Okvir je također moguće podesiti ovisno o potrebama, a veliki izbor dodatne opreme čini ih iznimno praktičnima i funkcionalnima.

Električna invalidska kolica

Kao što smo ranije naveli, električna kolica karakterizira pogonski motor i punjiva baterija. Svi modeli su, radi što veće udobnosti pacijenta, izrađeni od visokokvalitetnih materijala koji osiguravaju ergonomsko sjedenje i pozicioniranje za duže vožnje. Svakako valja spomenuti Sango Advanced električna invalidska kolica kod kojih je moguće dodatno podesiti sjedalo, a biomehanički pokretni nasloni za ruke osiguravaju podršku pacijentu, bez obzira na položaj.

Routino XTR je elektromotorni pogon za kolica, lagan i jednostavan za upotrebu. Standardnu izvedbu karakterizira ručica za gas za 3 stupnja te kvalitetna punjiva baterija kojom možete priječi do 50 kilometara.

Električni skuteri

Električni skuteri za invalide također su namijenjeni slabo pokretnim osobama. Iznimno su praktični, kompaktni i agilni te osiguravaju visoku razinu udobnosti. Mogu se sklopiti radi što lakšeg transporta i pohranjivanja, a vrhunske i dugotrajne litij baterije omogućuju vam da u danu prijeđete i do 46 km.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)